Haberler

Milliyet foto muhabiri Aygün'ün Suriye'de kaçırılması -

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel, "Bünyamin arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığını göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel, "Bünyamin arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığını göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Özel, Milliyet gazetesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün 27 gün önce görev için gittiği Suriye'de kaçırıldığını belirtti. Tutsaklığın neredeyse bir aydır sürdüğüne işaret eden Özel, "Meslektaşımızın bir an evvel salıverilmesini istiyor, tüm yetkilileri Bünyamin Aygün'ün özgürlüğe kavuşması için göreve çağırıyoruz" dedi.

Tek amacı haber yapmak ve kamuoyuna bilgi vermek olan gazetecilerin Suriye'de çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırıldığını ve hedef alındığını vurgulayan Özel, aylardır sarı basın kartlı Bashar Kadumi'den de haber alınamadığını söyledi.

-"Aygün gibi onlarca gazeteci tutsak"

Suriye'nin gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline geldiğine işaret eden Özel, şunları kaydetti:

"Suriye'de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazeteci hayatını kaybetti. Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. Bashar Kadumi gibi onlarcası da kayıp. Bizler günlerdir Bünyamin'den gelecek iyi haberi bekledik. Bu süre zarfında Milliyet gazetesinin çabalarını da takdirle izledik. Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşlarımızın hayatı ve sağlığı konusunda endişelendiriyor. Bünyamin arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığını göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz."

Suriye'deki eli silahlı gruplara seslenen Özel, gazetecilerin tarafsız olduğunu, Suriye'deki masum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalıştığını söyledi. Özel, Aygün için sosyal medyada #BünyaminAygünserbestbırakılsın, #freebünyamin etiketiyle çağrılara ortak olunmasını istedi.

Basın açıklamasına, meslek örgütleri, gazeteci ve foto muhabirleri katıldı.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayınlayan: Cemil Kartal

Kaynak: AA / Güncel

Bünyamin Aygün Milliyet Türkiye Suriye

TUSAŞ'a hain saldırının ardından acı haberi Bakan Yerlikaya duyurdu: Maalesef şehit sayımız yükseldi

Bakan Yerlikaya duyurdu: Maalesef şehit sayımız yükseldi

Cevdet Yılmaz'dan 'Güvenlik zafiyeti' iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklama

'Güvenlik zafiyeti' iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklama

Hainler dikkat çekmemek için bakın ne yapmış! İşte TUSAŞ'ı kana bulayan teröristlerin yeni görüntüleri

İşte TUSAŞ'ı kana bulayan teröristlerin yeni görüntüleri

Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı! Terör hedefleri yerle bir edildi

Hainler saklandıkları inlerinde yok edildi

title