Haberler

'Milli Emlak' Davasında Kamu Zararı Araştırılacak

'Milli Emlak' Davasında Kamu Zararı Araştırılacak
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bir yıl önce hazineye ait arazileri ve gayrimenkulleri, rüşvet karşılığı değerinin altında kiralayıp, devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla 6'sı tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana'da bir yıl önce hazineye ait arazileri ve gayrimenkulleri, rüşvet karşılığı değerinin altında kiralayıp, devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla 6'sı tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, 4 sanığın tahliyesine karar verirken, eski Batı Emlak Müdürü Şevket Köseoğlu ile bir sanığın tahliye talebini reddetti. Heyet, ihale ve ecri misil nedeniyle kamu zararının oluşup oluşmadığı konusunda, varsa miktarı hakkında bilirkişiden rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Adana polisi, fuhuş çetesine yönelik teknik takip yaparken, Milli Emlak Müdürlüğü'nde arsa ve gayrimenkul kiralarken ihaleye fesat karıştırdığı, rüşvet verilerek ve alınarak devletin zarara uğratıldığını tespit etti. Ayrıca rüşvet olarak hayat kadını da ayarlandığı tespit edildi.

49 GÖZALTI

Bunun üzerine 22 Mart 2011'de operasyon düzenleyen polis, 49 kişiyi şüpheli olarak gözaltına aldı, 50 kişinin de ifadesine başvurdu. Altı aylık çalışmanın sonunda Eski Batı Emlak Müdürü Şevket Köseoğlu'yla birlikte adliyeye sevk edilen 10 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayın ardından 8 ay geçtikten sonra özel yetkili Cumhuriyet Savcısı, dosya ile ilgili görevsizlik kararı verdi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı, rüşvet ve devleti zarara uğratma açısından dosyayı incelemeye aldı. Cumhuriyet Savcısı, incelemede sonunda aralarında bu olayların ardından Ağrı Milli Emlak Müdürlüğü'ne gönderilen Şevket Köse ile birlikte 6 kişinin gözaltına alınması talimatını verdi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen eski müdür Şevket Köse, Göksun Çırak, Mustafa Ağca, Haluk Vural, Süleyman Uludağ ve Ali Can Yavuz tutuklandı. Halil Güngör hakkında ise tutuklama kararı çıkartıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 68 sayfalık iddianamede, Şevket Köse hakkında 'rüşvet almak ve vermek, kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' suçlarından toplam 48 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer sanıklar hakkında ise 5 ile 48 yıl arasında hapis cezası talep edildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Yargılanmalarına başlanan sanıklar suçlamayı kabul etmedi. Sanıklardan Şevket Köse, bir kadınla birlikte olduğunu parasını da kendisinin ödediğini söyledi. Köse ifadesinde, "Ben hiç kimseye menfaat sağlamak amacıyla herhangi bir para veya maddi çıkar sağlamadım. Yaptığın telefon konuşmaları da özeldir, yaptığım görevle ilgisi yoktur" dedi. MAĞDURLAR ŞİKAYETÇİ OLMADI

Dosyada mağdur olarak yer alan 3 kişi de sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, 4 sanığın tahliyesine karar verirken, müdür Şevket Köseoğlu ile esnaf Haluk Vural'ın tahliye talebini reddetti.

Heyet ayrıca, ihale ve ecri misil nedeniyle kamu zararının oluşup oluşmadığı konusunda, var ise miktarı hakkında bilirkişiden rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

MKA(BK/AK) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close