Haberler

Microsoft Cloud Os Vizyonunun Türkiye'deki Yerel Temsilcisi Doruknet Oldu

Microsoft, Cloud OS Network adını verdiği küresel iş ortaklığı ağı çerçevesinde 25’ten fazla yerel bulut iş ortağıyla çalışmaya başladığını duyurdu.

Microsoft, Cloud OS Network adını verdiği küresel iş ortaklığı ağı çerçevesinde 25'ten fazla yerel bulut iş ortağıyla çalışmaya başladığını duyurdu. Microsoft'un anlaştığı bulut iş ortakları arasında Türkiye'den DorukNet de yer alıyor.

Microsoft açıklamasına göre, Microsoft, müşterilerine kesintisiz bulut hizmetleri sunmak amacıyla dünya genelinde 25'ten fazla yerel bulut iş ortağının dahil olduğu Cloud OS Network konsorsiyumunu hayata geçirdiğini duyurdu. Konsorsiyumda yer alan şirketler Windows Server with Hyper V, System Center ve Windows Azure Pack'ın aralarında bulunduğu Microsoft bulut teknolojileri üzerinde kurgulanmış altyapı ve uygulamalarla müşterilerine hizmet verecek. Böylece müşteri veri merkezleri, Windows Azure ve servis sağlayıcıların sunduğu bulut hizmetleri arasına dağılan kesintisiz bir platform sunarak Microsoft'un Cloud OS vizyonunu destekleyecek.

Microsoft Türkiye Sunucu ve Bulut Platformu Yöneticisi Kadir Şener, konuya ilişkin değerlendirmesinde, dünya genelindeki lider servis sağlayıcılarının yer aldığı Cloud OS Network sayesinde, müşterilerine uygulama, veri ve cihaz yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak üzere sınırları olmayan veri merkezleri kurgulama olanağı sunduklarını belirterek, "Bu sayede müşterilerimiz çok daha yetenekli çözümlere, daha fazla esnekliğe ve daha düşük operasyonel maliyetlere kavuşacaklar. Böylece veri merkezlerini yönetmekle uğraşmak yerine kendi asıl işlerine daha fazla odaklanabilecek" dedi.

Cloud OS Network sayesinde müşteriler Microsoft bulut altyapısını kullanan, ihtiyaçlarına uygun hibrit bulut sistemlerini kendi veri merkezlerinde, Windows Azure üzerinde veya yerel servis sağlayıcının sunduğu bulut platformunda kurgulama olanağına sahip olacak. Ayrıca faaliyet gösterdikleri pazarın ihtiyaçlarına uygun, yönetilebilir, ürün sağlayıcıların ortaya koyabileceği tüm sınırlamalardan arındırılmış esnek çözümleri kolayca kurgulayabilecek. Böylece etkinliği artırmak, çalışan verimliliğini sağlamak ve operasyonel giderleri azaltmak gibi konulara daha fazla odaklanma şansı bulacak.

Bulut bilişimin yaygınlaşması, servis sağlayıcıları müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun katma değerli hizmetleri hibrit bulut çözümleriyle sağlamaya yönlendiriyor. Cloud OS Network'e dahil olan servis sağlayıcılar, yeni servisleri daha düşük maliyetle çok daha hızlı bir şekilde hayata geçirebiliyor, müşterilerine daha cazip alternatifler sunabiliyor ve gelirlerini artırabiliyor. Microsoft Cloud Platform sayesinde servis sağlayıcılar Windows Azure'unsunduğu yeteneklere ve en iyi özelliklerine kolayca erişebiliyor.

DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman ise Microsoft'la gerçekleştirdikleri iş birliğinin, müşterilerine Microsoft'un Cloud OS vizyonu çerçevesinde yeni nesil çözümler sunmak için önemli bir fırsat anlamına geldiğinin altını çizerek, "Günümüzde yaşanan uygulama, cihaz ve veri patlaması, bulut bilişime dayalı çözümlerin yaygınlaşmasında önemli bir etken. Bu teknolojiler kurumlarda yaygınlaştıkça, Microsoft ile birlikte sunduğumuz bulut bilişim çözümlerinin kurumlara çok daha büyük değer sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cloud OS Network konsorsiyumunda yer alan şirketler dünya genelinde 90'dan fazla aktif pazarda, 425'ten fazla veri merkezine dağılmış 2.4 milyon sunucu üzerinden günde 3 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor.

Cloud OS Network iş ortakları arasında DorukNet,Alog, Aruba S.p.A.,Capgemini, Capita IT Services, CGI, CSC, Dimension Data, FujitsuFinland Oy., Fujitsu Ltd., iWeb, Lenovo, NTTX, Outsourcery, OVH.com, Revera, SingTel, Sogeti, TeleComputing, Tieto, Triple C Cloud Computing, T-Systems, VTC Digilink ve Wortmann AG yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Microsoft Türkiye Microsoft

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title