Haberler

Mezarına Koydurtmak İçin Toprak İstedi

Balıkesirli emekli öğretmen, babasının öğretmen olarak görev yaptığı Cala köyünden mezarına koyulmak üzere Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan bir avuç toprak istedi.

Balıkesirli emekli öğretmen, babasının öğretmen olarak görev yaptığı Cala köyünden mezarına koyulmak üzere Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan bir avuç toprak istedi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan bir avuç doğduğu yerin toprağından isteyen emekli öğretmen Ali Alpinanç, Bozkuş'a gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi: "Sayın Başkan; 1945 Kars Cala köyü doğumluyum. Beybabam oranın ilk öğretmeniydi. Çocukluğum Ani Harabeleri'nde geçti. Emekli öğretmenim. Çok uzaklardan yazıyorum. Son günlerimde içimde bir uhte, beni bu mektubu yazmaya ve şahsınızı rahatsız etmeye mecbur kıldı. Ölürsem mezarıma doğduğum toprağında atılmasını istedim. Bir avuç doğduğum

topraktan bana gönderirseniz son vasiyetimi yerine getirmemi sağlarsınız. Çalışmalarınızı basından takip ediyor ve Allah'tan kolaylıklar diliyorum. Bu arzumu yerine getireceğiniz umuduyla en derin saygılarımı sunuyor, görevinizde başarılar diliyorum."

Balıkesirli emekli öğretmen ve Kars Cala köyü doğumlu Ali Alpinanç'ın kendisine gönderdiği mektubu okuyan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Zabıta Müdürü Ayhan Koç'a

talimat vererek emekli öğretmenin doğduğu Cala köyünden toprak getirtti. Kavanoza koyularak getirilen toprak, daha sonra emekli öğretmen Ali Alpinanç'ın adresine Balıkesir'e gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars doğumlu, emekli öğretmenin son isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bize mektup gönderen öğretmenimize duyarsız kalmamız söz konusu olamazdı. Mektubu okurken çok duygulandım. Emekli öğretmenimizin bizden istediği toprağı doğduğu Cala köyünden getirterek hemen Balıkesir'e göndedim."

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un talimatıyla Cala köyünden getirilen toprak kargoyla Balıkesir'e gönderildi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Bozkuş Balıkesir Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title