Haberler
CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Mevsim Geçişlerine Dikkat

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, akciğer, böbrek ve şeker hastalığı olan kişilerin mevsim geçiş dönemlerinde dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Doktor kontrolünde zatürree aşısı da yapılmalıdır" dedi.

Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, akciğer, böbrek ve şeker hastalığı olan kişilerin mevsim geçiş dönemlerinde dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Doktor kontrolünde zatürree aşısı da yapılmalıdır" dedi.

Yazdan çıkan bünyelerin serinleyen havalara uyum sağlamakta zorlandığını ifade eden Müdür Dr. Mustafa Ceyhan, "Bu dönemde hastalıklardan korunmanın yolu bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçer.Bunun için atılması gereken en önemli adım dengeli ve düzenli beslenmektir. Havaların soğuması, okulların açılması ve toplu taşıma araçları gibi kapalı mekanlarda geçirilen zamanın uzaması, özellikle nezle grip gibi hastalıkların bulaşma ve görülme sıklığını giderek artırabilir. İnsan vücudunun ısı değişimlerine uyum sağlaması için 2-4 hafta gibi bir süreye ihtiyacı vardır. Havaların aniden ısınıp soğuması ile ortaya çıkan kısa süreli ısı değişimleri, vücudun adaptasyonunu da zorlaştırmaktadır. Bu durum, vücudun strese girip savunma sisteminin zayıflamasına neden olmaktadır. Hem kolay bulaşması hem de vücudun hassaslaşması özellikle sonbahar- kış döneminde görülen gribal salgınlara yakalamayı da kolaylaştırmaktadır. Bu durum kronik rahatsızlıkları olan hastalarda daha sık görülmektedir" dedi.

Güneş ışınlarının daha az olduğu kış ayları, depresif duyguların artmasına neden olduğunu da vurgulayan Ceyhan, "Yaz mevsimi insanların rutin işlerinin azaldığı bir mevsimdir. Bu sırada gündüzler uzamış ve rutinden kurtulan insanların iş sonrası kendilerine ayırabildikleri zaman da artmıştır. Yazın yaşanan tüm bu canlanmaya karşın sonbahar ve kış döneminde tersine bir dönem yaşanır. Bu nedenle depresyona girmemek için enerjimizi artırmanız çok önemlidir" diye konuştu.

Ceyhan, mevsim geçişlerinde hastalanmamak için şu önerilerde bulundu:

"El temizliğine özen gösterin. Ellerinizi bol su ve sabunla yıkayın. Elinizi yüzünüze götürmemeye özen gösterin. Kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durun. Mevsim koşullarına uygun giyinin. Ne ince ne de çok kalın giyinmeyin. Ofislerde ve okullarda özel eşyaları ortak kullanmamaya dikkat edin. Beslenme ve uyku düzenine özen gösterin. Doğru ve dengeli beslenin. Özellikle C vitamininden zengin meyve ve sebzeleri tüketmeye özen gösterin. Ortam ısısını 25 derece de tutmaya özen gösterin. Her yıl düzenli olarak grip aşısı yaptırın. Şeker, böbrek, akciğer hastaları gibi bağışıklığı zayıflamış kişiler doktor kontrolünde zatürree aşısı da yapılmalıdır." - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title