Haberler

Mevlana'nın Konya'ya gelişinin 794'üncü yıl dönümü kutlandı

Güncelleme:

Mevlana Celaleddin Rumi ve ailesinin Konya'ya gelişinin 794'üncü yıl dönümü yürüyüş etkinliğiyle kutlandı.

Mevlana Celaleddin Rumi ve ailesinin Konya'ya gelişinin 794'üncü yıl dönümü yürüyüş etkinliğiyle kutlandı.

Selçuk Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen "Hazreti Mevlana Hoşgörü Yürüyüşü" ile Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişi temsili olarak canlandırıldı.

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş öncülüğünde öğrenciler ve kentteki sporcular, Alaeddin Şehitlik Anıtı'ndan Mevlana Müzesi'ne kadar yürüdü.

Prof. Dr. Metin Aksoy, buradaki konuşmasında, bütün dünyaya en çok ihtiyaç olan dönemde yeniden hoşgörünün hatırlatılması adına bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu etkinliğin kendileri için büyük bir anlam ve önem taşıdığını vurgulayan Aksoy, "Hassas bir konu olan hoşgörüyle ilgili özellikle küresel dünyanın içinde bulunduğu durumu da değerlendirerek hoşgörünün ne kadar da kıymetli bir anlayış ve kavram olduğunu bir kez daha gördük. Hazreti Mevlana'nın huzurunda kendisinin mesajını bütün Türkiye'ye ve dünyaya tekrar hatırlatma fırsatı bulduk. Farkındalık oluşturması adına gerçekleştirilen program bizler için çok önemli." diye konuştu.

Mehmet Baykan da dünyanın dört bir tarafındaki insanların, Hazreti Mevlana'nın öğretisinin peşinde koştuğunu söyledi.

Mevlana'nın öğretilerinin spordaki fair play ile bir çok yönden benzeştiğine dikkati çeken Baykan, şöyle konuştu:

"Mevlana kenti Konya'dan ülkemize ve dünyaya, Hazreti Pir'in mesajlarını iletmeyi kendisine görev addeden bir Konyalıyım. Spor camiamızda da her zaman Hazreti Pir'in düşüncelerini, sporun fair play anlayışıyla özdeşleştirerek bir mesaj bütünü vermeye çalışıyoruz. Tüm sporcularımızın Hazreti Mevlana'nın fair play öğretisi çerçevesinde devam ettirdikleri mücadeleleriyle son dönemde almaya başladığımız başarıların bundan sonra artarak devam edeceğinin müjdesini de vermek istiyorum."

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise güzel bir havada gençlerle bir arada bu etkinliği gerçekleştirmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Mevlana'nın sandukası başında "Gülbank" duası yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlana Celaleddin Rumi Mehmet Baykan mevlana Konya Güncel Haberler

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Görüntüleri televizyonda krize neden olan kadından açıklama var

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Aliyev Ankara'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'yi tanımayan Azerbaycan'ın Dostluk Grubu adımını olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Borsada işlem ücreti alınacak

Bakmadan Geçme

Hakan Çalhanoğlu hangi takımda oynuyor? Hakan Çalhanoğlu hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? 11 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Samet Akaydın hangi takımda oynuyor? Samet Akaydın hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? Merih Demiral hangi takımda oynuyor? Merih Demiral hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? 11 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Ahmetcan Kaplan hangi takımda oynuyor? Ahmetcan Kaplan hangi takımın oyuncusu, mevkisi ne, kaç yaşına, nereli EURO 2024? 11 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 11 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 11 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

title