Haberler

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen törenle sahiplerini verildi.

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen törenle sahiplerini verildi. Jüri Özel Ödülünü ise 'İmralı Zabıtları' haberi ile ülke gündemine oturan Namık Duruken aldı.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, çalışma arkadaşları ve gazeteciler katıldı. Tören öncesinde ressam Gülbahar Bozkurt, kendi eliyle yaptığı Metin Göktepe tablosunu annesi Fadime Göktepe'ye hediye etti.

Ödül töreni öncesi düzenlenen panelde konuşan Av. Fikret İlkiz, Türkiye'nin AİHM'in birkaç kararı ile ifade özgürlüğü konusunda düzenlemeler yaptığını, ancak bunun yetersiz olduğunu söyledi. Akademisyen Esra Arsan da basında ifade özgürlüğü olmadığını savunarak, "Akademisyen olduğum için akademik özgürlük olmadığını görüyorum" dedi.

Panelin ardından düzenlenen ödül töreninde "Yerel Gazetecilik" ödülünü "Başbakana hemşerilerinden One Munite Nooliyi" başlıklı haberle Rize'de yayın yapan Nabız Gazetesi sahibi Gençağa Karafazlı ve Muhabir Hasan Fehmi Demir aldı. Fotoğraf ödülünü "Çamura Bulanmış Kimlik" fotoğrafıyla Faruk Ayyıldız alırken, yazılı haber yarışmasında birinciliği Milliyet Gazetesinde manşetten yayımlanan 'İcralık Eden Dayanışma' başlıklı haberiyle kazanan Arif Balkan ödülünü Nail Güreli'den aldı. Görüntülü haber dalındaki ödülü ise "Panzer 20, Dur Gitme" başlıklı haberle muhabir Özgen Bingöl ve kameraman Arda Sevimli aldı. 'İmralı Zabıtları' haberiyle kamuoyuna oturan ve jüri tarafından Basın Özgürlüğü Özel Ödülü'ne layık görülen Namık Duruken ödülünü Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe'nin elinden aldı. Yaptığı haber nedeniyle çözüm sürecini sabote etmekle suçlanan Namık Durukan, belgeleri çaycıdan aldığı iddialarını da sert bir dille yalanladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Metin Göktepe İmralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin çağrısına destek: Tarihi bir fırsat penceresi açıldı

Bahçeli'nin Öcalan'la ilgili sözleri için bakın ne dedi

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketlilik

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti'de hareketlilik

PKK liderinin kardeşi Mehmet Öcalan: Kimse kimseyi aldatmasın

Bahçeli'ye Öcalan cephesinden ilk yanıt

'Öcalan' çağrısının yankıları sürüyor: Endişen varsa, düne kadar elini öptüğün Bahçeli'ye git

"Endişen varsa, düne kadar elini öptüğün Bahçeli'ye git"

title