Haberler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 5 Günlük Hava Tahmini

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yurt genelinde 5 günlük hava durumu tahminini ANKA Haber Ajansı'na anlattı. Acar, hafta sonu ülkemizi etkileyecek yeni bir yağış sistemi görüleceğini ve sıcaklıkların artacağını tahmin ettiğini belirtti.

HABER: ZEYNEP BOZUKLU / KAMERA: DURSUN ALKAYA

(ANKARA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, yurt genelinde 5 günlük hava durumu tahminini ANKA Haber Ajansı'na anlattı. Acar, "Hafta sonu ülkemizi etkileyecek yeni bir yağış sistemi görülecek. Bu yeni hava kütlesiyle beraber sıcaklıkların batı kesimlerden başlayarak artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

MGM Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, önümüzdeki 5 günlük periyotta hava durumuyla ilgili bilgi verdi. Bugün ve yarın yurdun doğu kesimlerinde yağış beklendiğini söyleyen Acar, şunları söyledi:

"Bu yağışlı sistem, hafta sonu ülkemizi terk edecek. Ancak yeni bir sistemin yine cumartesi gününden itibaren ülkemizin güneybatı kesimlerinden başlayarak ülkemizi etkisi altına alacağını tahmin ediyoruz. Bu yeni hava kütlesiyle beraber sıcaklıkların batı kesimlerden başlayarak artacağını tahmin ediyoruz. Şu anda zaten sıcaklıklar, iç ve kuzey kesimlerimizde, doğu kesimlerimizde mevsim normallerinin altında seyrediyor. Sıfırın altında sıcaklıkları ölçüyoruz, örneğin Sivas'ta, Kayseri'de. Ancak hafta sonu batı kesimlerden başlayarak bu sıcaklıkların iç kesimlerde mevsim normalleri civarına kadar çıkacağını, güney ve batı kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz.

Hava sıcaklıkları önümüzdeki bir haftalık periyotta iç kesimlerde ve batı kesimlerde mevsim normallerinin yer yer üzerine çıkabilir. Ancak aşırı sıcaklık beklemiyoruz kuzey kesimlerde. Doğu kesimlerde ise mevsim normalleri civarında sıcaklık bekliyoruz.

"ÇAMUR ŞEKLİNDE YAĞIŞ OLABİLİR"

Hafta sonu ülkemizi etkileyecek yeni bir yağış sistemi görülecek. Afrika çöllerinde yeni bir tozu kaldıracağını tahmin ediyoruz. Fakat hafif düzeyde bir çöl tozu taşınımı var. Öncelikle ülkemizin güneybatı kesimlerinde Muğla, Antalya ve Aydın çevrelerinde vatandaşlarımız tozu gökyüzünde görebilirler. Fakat yağışlı bir durumda ise çamur şeklinde yağış olabilir. Hafif, yer yer orta kuvvette bir toz taşınımı bekliyoruz perşembe ve cuma günleri.

Ankara, İstanbul ve İzmir için ekstrem bir meteorolojik hadise şu an için gözükmüyor. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında. İzmir'de biraz yüksek, mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları bekliyoruz. Yağış anlamında ise öğleden sonraları yerel gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olabilir ama kuvvetli bir hadise bugünden yarına görünmüyor.

Vatandaşlarımızı hafif, yarı ortak kuvvetteki bir çöl tozuna karşı uyaralım. Hafta sonu gelecek olan bu yeni yağışlı sistemle beraber batı kesimlerde bir ısınma bekliyoruz. Bu ısınmayla beraber yağışların yerel kuvvetli olma ihtimali var. Kısa süreli gök gürültülü sağanak yağış cinsinde kısa sürede ani sel, su baskını, yıldırım hadiselerine rastlayabiliriz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çevre Hava Durumu Doğa Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title