Memur-sen İzmir Teşkilat Eğitim Semineri Çeşme'de Düzenlendi
Memur-Sen İzmir Teşkilat Eğitimi Seminer Programı, Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 hizmet kolunun İzmir Şube Temsilcileri, Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve üyelerinin katılımıyla Çeşme Pırıl Otel’de düzenlendi.
Memur-Sen İzmir Teşkilat Eğitimi Seminer Programı, Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 hizmet kolunun İzmir Şube Temsilcileri, Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve üyelerinin katılımıyla Çeşme Pırıl Otel'de düzenlendi. 3 bölümden oluşan programın kapanış oturumuna AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de katıldı.
Memur-Sen Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Rahmi Akyüz, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı Hıdır Yıldırım, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Bostancı'nın konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, bu yıl ilk defa yapılan program sayesinde il temsilcilerinin ve yönetim kurulu üyelerinin birbirlerini yakından tanıma fırsatı bulduğuna değindi. Bina, "İzmir Memur-Sen olarak, yılda en az bir kez böyle bir çalışmayı yapmayı planladık ve hayata geçirdik. Bundan sonraki yıllarda da eğitim seminerlerimiz devam edecek" dedi.
"GÜÇLÜ MEMUR GÜÇLÜ DEVLET"
Konuşmasının devamında memurların "İş Güvencesi" ve 4/C'li personelin kadroya geçirilmesi konularında önemli açıklamalarda bulunan Bina, "İş Güvencesi daha önce de dile getirdiğimiz gibi kesinlikle olmazsa olmazımızdır. Bu anlamda güvenceli kamu görevlisini, güçlü memur olarak görüyoruz. Güçlü memuru da güçlü devlet olarak görüyoruz ve İş Güvencesi kırmızı çizgimizdir diyoruz. Toplu sözleşmeye teklif olarak da getirdiğimiz öğretmenlerimize 3600 gösterge verilmesinde ısrarcıyız. Bir diğer önemli konu 4/C'li personelin 3. Dönem Toplu Sözleşme'de ek ödemelerinin artırılması, fazla çalışma ücretinden aile yardımından yararlanma haklarının devamı gibi mali haklar yanında, 4/C statüsünden kurtulmaları yönünde çalışma yapılması kararı aldık. Biz, bu arkadaşlarımızın 4/C statüsünden kadroya geçirilmelerini talep ediyoruz. Bu yönde girişimlerimiz, temaslarımız sürüyor" diye konuştu.
AKYÜZ: TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ÖRGÜTLÜ GÜCÜYÜZ
Bina'nın açılış konuşmasının ardından seminer programına geçildi. "Memur-Sen Teşkilatı ve Temel Özellikleri" konulu bir sunum gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Rahmi Akyüz, Memur-Sen'in kuruluşundan bugüne gelişimi, sendikacılık çizgisi ve duruşuyla ilgili bilgiler aktardı. Memur-Sen'in 'olgunlaşmış' bir sendikacılık duruşu olduğunu söyleyen Akyüz, "Türkiye'nin en büyük örgütlü gücü olarak, bize inanlarla birlikte büyümemizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
Akyüz'ün konuşmasının ardından Memur-Sen İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendika temsilcileri çalışmalarını ve 2016 yılı hedeflerini anlatırken, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya da gündeme ilişkin bir konuşma yaptı. Seminer programının devamında Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı Hıdır Yıldırım, "Memur-Sen Tarihi" ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Bostancı da "Sosyal Medya ve Algı Yönetimi" konulu bir sunum gerçekleştirdiler. Bostancı sunumunda, sosyal medyanın geleneksel medyanın yerini aldığını ve artık genç kuşağın bu alanda sosyalleştiğini dile getirerek sosyal medyanın önemine değindi. Bostancı, "Artık savaşlar meydanlarda değil ve sosyal medyada gerçekleştiriliyor. Gezi ve bazı toplumsal olaylarda bazı sahte hesaplardan yapılan manipülatif paylaşımlarla insanların sokağa döküldüğünü, galeyana getirildiklerine tanıklık ettik" ifadelerinde bulundu. - İZMİR