Haberler

Melede Ateşi Yakıldı

Güncelleme:

Siirt Belediyesi nin bin yıllık geçmişe sahip olan Melede Ateşi kürtünü yaşatmak amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında Siirtli yurttaşlar belediye tarafından düzenlenen Melede Ateşi etkiliğiyle ile Ramazan ayını karşıladı.

Siirt Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş Melede Ateşi kültürünü son 4 yıldır düzenlediği etkinlik ile yaşatmaya çalışmaları kapsamında Ramazan ayının gelişini müjdeleyen Melede Ateşi bu yıl Kızlar Tepesi İtfaiye Alanı nın düzenlenen etkinlikle yakıldı. İtfaiye alanında düzenlenen Melede Ateşi yakma etkinliğine Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP İl Başkanı Mehmet Ata İnan, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz ın yanı sıra çok sayıda STK Temsilcisi, il genel ve belediye meclis üyesi aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaş katıldı.

'Melede Ateşi yakılmasından önce düzenlenen resepsiyonda konuşan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, bu yıl Melede Ateşi etkinliğinin Kürt sorunun çözümü için devam eden tarihi demokratik çözüm sürecine denk gelemsinin etkinliği daha anlamlı bir hale getirdiğini ifade ederek, mübarek Ramazan ayının müjdecisi ve bin yıllık tarihi olan bu kültürün yaşatılması için belediye olarak 4 yıldır yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

Sadak, bu yıl Melede ateşinin ve mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun olarak kalıcı bir barışa vesile olmasını dileyerek, artık ölümlerin yaşanmaması için her kesin sorunlarını masaya oturarak diyalog yoluyla çözmesi gerektiğini, çözüm sürecinin ilerleye bilmesi için bölgeye atanacak bürokratların süreci iyi anlaması ve süreç konusunda hassas davranması gerektiği, sürecin başlamasıyla birlik başata Siirt Valisi Ahmet aydın olmak üzere, çok sayıda bürokratın Siirt te sürecin hassasiyetine uygun hareket ettiklerini bu anlamda kendilerine teşekkür ettiklerini, bu yılki Melede ateşinin kalıcı barışa ve çözüme vesile olmasını, Ramazan ayının başata Siirt halkı olmak üzere tüm İslam alemine hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak Melede Ateşi nin ruhuna uygun olarak gelecek yıl tüm mahallelerde yakılacağını ve en büyük ateşi yakan mahallenin ödüllendirileceğini söyledi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın da etkinlikte yaptığı konuşmada, bin yıllık bir gelenek olan Melede Ateşi etkinliğine katılmanın mutluluğunu yaşadığını, ateşlerin bundan ülkenin barışı, huzuru ve aydınlığının yanı sıra artık evlere ateşlerin düşememesi , gençlerimizin ölmemesi, anaların ağlamaması ve artık kan akmaması için yakacaklarını ifade ederek, barış sürecinde Siirt yönetenler olarak Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile birlikte üzerlerine düşeni yaptıklarını ve bundan sonra yapama devam edeceklerini, yıllardan beri kardeşçe yaşanılan bölgede bundan sonrada kardeşçe yaşama ortamını tesis edeceklerini, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak barış için gösterdiği çabanın her kes tarafından takdir edildiğini ve tarihin bu ismi altın harfler ile yazacağını, bu vesileyle Mübarek Ramazan ayının başta Siirt halkı olmak üzere tüm İslam aleminin barış, huzur ve hayır getirmesini, Melede Ateşinin diledi.

Yapılan konuşmalar ardından bu yıl ki Melede Ateşi, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP İL Başkanı Mehmet Ata İnan, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz ve STK temsilcileri tarafından yakıldı. Yakılan ateş ardından Melede Ateşi yakma etkinliği edilen dualar ve etkiliğe katıların ateş üstünden atlaması ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Siirt Belediyesi Ahmet Aydın Selim Sadak Mehmet Ata Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title