Haberler

MAZLUMDER Tacikistan'da Müslümanlara yapılan uygulamaları kınadı

MAZLUMDER Tacikistan'da Müslümanlara yapılan uygulamaları kınadı
Güncelleme:

İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan MAZLUMDER üyeleri, Tacikistan'da Müslümanlara yapılan uygulamaları protesto etti. Başörtüsü ve İslami sembollerin yasaklandığı ülkede temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği belirtildi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyesi bir grup, Tacikistan'da Müslümanlara yapılan uygulamaları, bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu önünde kınadı.

Bakırköy'deki Başkonsolosluk binası önünde toplanan gruptakiler, " Tacikistan'da inanca saygı, başörtüsüne özgürlük" yazılı pankart açtı.

MAZLUMDER Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sevim, basın açıklamasında, Tacikistan'da başörtüsü, türban ve İslami sembollerin yer aldığı kıyafetlerin kullanımının yasaklandığını söyledi.

Sevim, "Halkının yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir ülkede başörtüsünün ülke kültürüne yabancı olduğu gerekçesiyle yasaklanması, üstelik bu karara uymayanların para cezasıyla cezalandırılmasını öngören yasa teklifinin kabulü, temel hak ve özgürlüklerin açık ihlali olduğu gibi topluma ve ülkeye de hiçbir faydası yoktur." diye konuştu.

Türkiye'deki 28 Şubat dönemini çağrıştıran uygulamadan bir an önce dönülmesi gerektiğini dile getiren Sevim, bunun için Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'a yazılan mektubu başkonsolosluk çalışanlara ileteceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Tacikistan Politika İstanbul Güncel

İsrail ordusu paylaştı! İşte Sinvar'ın son anlarını gösterdiği iddia edilen drone görüntüleri

Yahya Sinvar'ın drone kamerasına yansıyan son anları

İsrail 'Yahya Sinvar'ı öldürdük' dedi, Hamas'tan beklenen açıklama geldi

İsrail "Sinvar öldürüldü" dedi Hamas'tan beklenen açıklama geldi

Narin'i dere kenarına gömen Nevzat Bahtiyar'ın kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Narin cinayetinde ses getirecek yeni belge! Kızını kaçırıp hamile bırakmışlar

Hayatını kaybeden oyuncu Vural Çelik, 2 gün önce hastaneden video paylaşmış

Sevenlerini yasa boğan ünlü oyuncu 2 gün önce video paylaşmış

title