Manisa'da Yitip Giden Canlara Rağmen Değişen Bir Şey Yok
Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde, 15 tarım işçisinin trafik kazasına kurban gitmesinin ardından en büyük acıyı yaşayanlardan birisi de, 32 yaşındaki Mehmet Aydın oldu.
Mehmet BİR BAŞINA KALDI
Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde, 15 tarım işçisinin trafik kazasına kurban gitmesinin ardından en büyük acıyı yaşayanlardan birisi de, 32 yaşındaki Mehmet Aydın oldu. Fabrika'da işçi Mehmet Aydın, kazada, kamyoneti kullanan babası Seydi Aydın'ın yanı sıra, annesi Ayşe Aydın, 8 ay önce evlendiği 3 aylık hamile eşi Nesrin Aydın, anneannesi Kezban Uysal ile kayınvalidesi Azize Kars'ı kaybetti. Sevdiklerini yan yana toprağa veren Mehmet Aydın, bir başına kaldığını söyledi. İki evin bulunduğu büyük avlulu evde taziyeleri kabul eden Mehmet Aydın, "Dün kazadan önce uyandığımda eşimi, giyinmiş ve çalışmaya gitmek için beklediği sırada gördüm. Kendisine 'çalışmaya gitme hamilesin' dedim. Ama o ben tekrar uyuduktan sonra gitmiş. Bana 'gideyim üç beş kuruş para kazanırız' diyordu. Daha önce göndermemiştim. Ama bu kez ben görmeden gitmiş. Burada onlarsız bir hayat yaşamak zorunda kalacağım" dedi.
KAZA ÖNCESİ SON GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI
Bu arada trafik kazasına kurban giden 15 işçiyi ölüme götüren kamyonetin köy çıkışında bir akaryakıt istasyonu ile tarım kooperatifi binasındaki güvenlik kameralarınca, kaydedildiği ortaya çıktı. Görüntülerde, işçilerin, yavaş seyreden kamyonetin kasasında oturdukları gözlendi.
ÜZÜM YOK, ÇARE YAPRAK
Bu arada Gediz Ovası'nde 1 milyon dekarlık alanda, onbinlerce ailenin geçim kaynağı olan çekirdeksiz kuru üzümü bu yıl don ve dolu vurdu. Umudunu üzüme bağlayan köylülerin zararlarını biraz olsun çıkarmak için önceki yıllardan daha fazla asma yaprağı ticaretine yöneldiği ortaya çıktı.
Köylülerin getirdiği asma yaprağını satın alan Manisa'nın Ahmetli ilçesindeki toptancı Ali Gün, "Köylüler topladıkları yaprakları bize getiriyor. Biz kilosu 1.5 liradan alıyoruz. Biz de salamura fabrikasına 1.65-1.70 kuruşa satıyoruz. Günde 10-15 ton yaprak geliyor. Köylüler bu sene bağlarda don ve dolu nedeniyle üzüm olmadığından yaprak işine yöneldi. İnsanlar üzümden kazanamayacağını görünce geçimlerini yapraktan sağlamaya çalışıyor" dedi. - Nde