Haberler

Kuveyt'ten İsrail'in Lübnan'a Saldırılarına Karşı Uyarı

Güncelleme:

Kuveyt Veliaht Prensi Sabah, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Lübnan'a saldırılarını kınadı ve BMGK'da reform çağrısı yaptı. Filistin halkını destekleyeceklerini vurguladı.

Kuveyt, İsrail'in Lübnan'a saldırılarının "tehlikeli tırmanışı" konusunda uyardı ve "küresel istikrarsızlığın tehlikelerinin bertaraf edilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) ciddi bir reform iradesi sağlanması" çağrısında bulundu.

Kuveyt Veliaht Prensi Sabah Halid el-Hamed es-Sabah, Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ı temsilen New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

Kuveyt Veliaht Prensi Sabah, dünyanın güvenliğini ve istikrarını tehdit eden her türlü tehlikeyle yüzleşmek ve onu bertaraf etmek için BMGK başta olmak üzere uluslararası ciddi bir siyasi reform iradesi olmadıkça ve gerekli hızı sağlayacak uluslararası eylem mekanizmaları güncellenmedikçe, uluslararası dayanışmanın yenilenmesinden bahsedilemeyeceğini vurguladı.

Ülkesinin, İsrail'in Lübnan'daki "saldırılarının tehlikeli tırmanışı" konusunda uyardığını ve hiçbir suçu olmayan yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesine yol açan İsrail hava saldırılarını ve askeri operasyonlarını şiddetle kınadığını ifade eden Prens Sabah, alanı her geçen gün daha da genişleyen İsrail saldırılarının, tüm uluslararası norm ve yasaları açıkça ihlal ettiğini belirtti.

Prens Sabah, İsrail'in Lübnan egemenliğini ihlal etmesini, onu bölgedeki çatışmaya sürüklemeye çalışmasını, uluslararası iradeyi, çağrıları ve ilgili BMGK kararlarını umursamamasını da kınayarak, BMGK'nın 1701 sayılı kararının eksiksiz şekilde uygulanmasının önemini vurguladı.

"İsrail'in Filistin topraklarındaki din tarafından kabul edilmeyen, hukuk tarafından tasvip edilmeyen ve normal insan fıtratıyla bağdaşmayan uygulamalarına" işaret eden Prens Sabah, tüm dünyanın, Gazze Şeridi; Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün yer aldığı işgal altında tutulan Filistin topraklarındaki Filistinliler aleyhinde İsrail'in yürüttüğü askeri operasyonların tehlikeli bir tırmanışa tanık olduğunu belirtti.

Prens Sabah, "Kuveyt, Filistin halkını ve hakkını desteklemeye devam edecek. 4 Haziran 1967 sınırları içerisinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmadıkça bölgemizde barış sağlanamayacak ve bundan yararlanamayacağız." dedi.

Kuveyt Veliaht Prensi ayrıca Sudan'da çatışmaların derhal durdurulması, diyalog fikrine başvurulması ve ülkenin güvenliğini, istikrarını ve toprak bütünlüğünü koruyacak şekilde barış yanlısı siyasi yola dönülmesinin gerekliliği çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / İbrahim Khazen - Güncel

Uluslararası İlişkiler Savaş ve Çatışma Diplomasi Filistin Politika Güncel Lübnan İsrail Kuveyt Dünya

BDDK duyurdu: Biriken kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçları yapılandırılabilecek

BDDK duyurdu: Birikmiş borçlar yapılandırılabilecek

Narin cinayetinin 1 numaralı şüphelisi Salim Güran ile ilgili yeni karar

1 numaralı şüpheli Salim Güran ile ilgili yeni karar

Biden gitmeden son jestini yaptı: ABD'den İsrail katliamlarına bir destek daha

Bıden gitmeden son jestini yaptı! İsrail katliamlarına bir destek daha

Erdoğan teğmenlerin 'Kılıçlı Yemin Töreni' ile ilgili konuştu: Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil

"Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil"

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });