Haberler

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: Fransa'daki Genel Seçim Sonucu İkili İlişkileri Değiştirmez

Güncelleme:

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa'daki genel seçim sonucunun ikili ilişkileri değiştirmesini beklemediklerini söyledi. Peskov, başkent Moskova'da gündemdeki konulara dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa'daki genel seçim sonucunun ikili ilişkileri değiştirmesini beklemediklerini söyledi.

Peskov, başkent Moskova'da gündemdeki konulara dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fransa'da yapılan erken genel seçim sonuçlarının ikili ilişkileri değiştirip değiştirmeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Peskov, "Fransa'da ikili ilişkileri iyileştirme yönünde girişimleri destekleyecek siyasi güçlerin seçimleri kazanması Rusya için iyi olurdu. Ancak şu ana kadar kimsede bu kadar belirgin bir siyasi irade görmedik. Bu nedenle, bu anlamda umut beslemiyoruz." dedi.

Peskov, Fransa'da hükümetin kurulma sürecini yakından takip edeceklerini belirterek, "Fransa, Avrupa kıtasında önemli bir ülke. Bu nedenle, orada olanlar ilgimizi çekiyor." ifadelerini kullandı.

"Putin, Biden'e mesaj iletmedi"

İran'da gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını da değerlendiren Peskov, İran halkının seçimine saygı duyduklarını dile getirerek, "İran'ın yeni yönetimine başarılar diliyoruz. Elbette Tahran ile ortaklık ve müttefik seviyesindeki ilişkilerin sürdürüleceğini umuyoruz." dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın geçen hafta Rusya'yı ziyaret ettiğini ve Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü anımsatan Peskov, Orban'ın Ukrayna meselesinin çözümüne ilişkin girişimlerine değer verdiklerini söyledi.

Sözcü Peskov, Putin'in Orban üzerinden ABD Başkanı Joe Biden ve diğer NATO ülkelerine mesaj iletmediğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Dmitriy Peskov Politika Moskova Kremlin Güncel Fransa Dünya Sözcü

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title