Haberler

Kosova Ticaret Heyeti Gökçelik Gds Fabrikasını Gezdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Raf sistemleri üretimi ile Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından olan Gökçelik, geçtiğimiz günlerde Kosova'dan gelen ticaret heyetini Bursa'daki üretim tesislerinde ağırladı.

En yeni yatırımı GDS fabrikası ile depo sistemleri üretimini seri hale getiren Gökçelik, yabancı ticari heyetlerin de ilgisini çekiyor.

BUMİAD tarafından düzenlenen "Türkiye- Kosova Ekonomi Buluşması" kapsamında Bursa'da bulunan Kosova ticaret heyeti, Gökçelik'in en son yatırımı olan Endüstri 4.0 tabanlı fabrikası GDS depolama sistemleri tesisine ziyarette bulundu. Ziyarette Kosova Büyükelçisi Rejahan Vuniqi ve Pakistan Büyükelçisi Avni Spahiu'nun yanı sıra BUMİAD Başkanı Orhan Efe ve çok sayıda işadamı eşlik etti.

2017 yılının son aylarında düzenlediği törenle hizmete açtığı GDS fabrikası ile dikkatleri üzerine çeken Gökçelik, Endüstri 4.0 tabanlı teknolojik üretim hattı ile raf üretimi konusunda dünya pazarında söz sahibi olmaya devam ediyor.

Kosovalı işadamlarına tesis hakkında bilgi veren Gökçelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras "Yeni yatırımımız ile kapasitemizi en az yüzde 30 arttırdık. İnandığımız değerlerimizi, tecrübe, teknoloji ve kalite ile birleştirip, 50'den fazla ülkeye çözümler üretmeye devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz işin gereği birçok sektörle iç içe çalışıyoruz. İlk üretime başladığımız yıllarda kısıtlı olanaklarla üretim yapımızın birçok sektörü içinde barındırdığı bilinci ile gelişimimizi sürdürdük. Büyüttüğümüz sektörlerin ihtiyaçlarına özel olarak ayrı birimler ve fabrikalar açtık. Market ekipmanları ürettiğimiz fabrikamız ayrı, ahşap mağaza dekorasyonları ürettiğimiz fabrikamız ayrı, özel ve pratik ürünleri ürettiğimiz fabrikamızı ise ayrı ayrı makinalaştırarak mümkün olduğu kadar yeni teknolojiler kullandık. Yeni çıkan teknolojileri ise sürekli takip ettik" dedi.

Endüstri 4.0'ın Gökçelik'e kattıkları ile ilgili de bilgi veren Yalçın Aras, "Eskiden üç dakikada bir travers üretirken şimdi dakikada 7 travers üretebilir hale geldik. Dakikada dört metre ayak üretirken bunu 25 metreye çıkardık. Yılda 15-20 bin ton olan saç işleme kapasitemizi 100 bin tona çıkardık. En az 5 saatte boya rengi değiştirirken şimdi 10 dakikada boya değiştirebilen bir teknolojiye sahip olduk" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close