Haberler

Kosova, Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği'nin ziyaret talebini reddetti

Güncelleme:

Kosova makamları, Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Porfirije'nin ülkeyi ziyaret etme talebini reddetti. Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanlığı, Sırbistan'ın Kosova'ya yönelik ihlallerini gerekçe göstererek ziyarete izin verilmeyeceğini açıkladı.

Kosova makamları, Sırp Ortodoks Kilisesi (SPC) Patriği Porfirije'nin ülkeyi ziyaret etme talebini reddetti.

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, ülkenin batısındaki İpek Patrikliğini ziyaret etmek isteyen Patrik Porfirije'nin talebinin reddedilmesiyle ilgili gerekçeler sıralandı.

Bakanlık açıklamasında, " Sırbistan, Brüksel Anlaşması'nı ihlal etmeye devam ettiği, devlet yetkililerimizin Sırbistan'a ziyaretlerine izin vermediği, entegrasyon ve tanınma süreçlerinde uluslararası alanda Kosova Cumhuriyeti'ne karşı kampanyalarına son vermediği, Kosova Cumhuriyeti ve temsilcilerine yönelik nefret söylemi ve tehditler kullanmaya devam ettiği sürece bizim tarafımızdan da ziyaretlere izin verilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Sırbistan'ın, Kosova'nın Avrupa Konseyi üyeliğini engellemek için bakanlar grubu oluşturduğuna dikkat çekildi ve bu yaklaşımını sürdürdüğü müddetçe bu tür ziyaretlere izin verilmeyeceği kaydedildi.

Ayrıca Sırbistan'a karşılıklı ziyaretler konusunda karşılıklılık ilkesiyle hareket etme çağrısında bulunuldu.

SPC tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Patrik Porfirije'nin Kosova'ya girişine izin verilmemesinin "kabul edilemez" olduğuna yer verildi.

Açıklamada, Kosova hususunda etkisi olan herkese, "Sırp Patriğinin, piskoposların ve din adamlarının hareket özgürlüğünün ve ülkedeki Sırp halkının insan haklarının ihlalini durdurmak için harekete geçme" çağrısında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Sırbistan Kosova Politika Güncel Haberler

Ayşe Ateş: Bahçeli'nin çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı benimle görüşmekten vazgeçti

Ayşe Ateş: Bahçeli'nin çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı benimle görüşmekten vazgeçti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Üniversite sınavında yapay zeka yardımıyla kopya! Görevlilerden öğrenciye suçüstü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title