Haberler

Korunmaya Muhtaç Çocukların Şefkat Yuvaları - Zuhal'in Engeli "Koruyucu" Sevgiyle Geriledi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'un Bucak ilçesinde yaşayan Nilgün Gönenç, zihinsel engelli 8 yaşındaki Zuhal'in "Anne beni bırakma, beni de götür" sözlerinden etkilenerek koruyucu ailesi oldu.

BİLAL ALTIOK - Burdur'un Bucak ilçesinde yaşayan Nilgün Gönenç, zihinsel engelli 8 yaşındaki Zuhal'in "Anne beni bırakma, beni de götür" sözlerinden etkilenerek koruyucu ailesi oldu. Zuhal'in engeli, ailesinin sevgisi ve aldığı rehabilitasyonla geriledi.

İlçede ikamet eden 3 çocuk annesi Nilgün Gönenç (53), erkek kardeşinin ileri derecede zihinsel engelli çocuğuyla yakından ilgilenerek, iyileşme olduğunu görünce koruyucu aile olmaya karar verdi. Ailesiyle 5 yıl önce Burdur Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne başvuran Gönenç, çocuk bakım merkezindeki 8 yaşındaki zihinsel engelli, öğrenme ve kavrama güçlüğü olan Zuhal ile tanıştı.

Misafirlik sürecinde engelli çocuğun, elini tutup "Anne beni bırakma, beni de götür" sözlerinden etkilenen Gönenç, Zuhal'in koruyucu ailesi oldu.

Gönenç, Zuhal'e kendi evladı gibi bakıyor. Zuhal'in engeli, koruyucu ailesinin ilgisi ve sevgisinin yanı sıra aldığı rehabilitasyon eğitimiyle yüzde 70'den yüzde 50'ye geriledi.

Nilgün Gönenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları çok sevdiğini, onlarla güzel vakit geçirdiğini belirterek, çocukların sevgiye, ilgiye çok ihtiyaçları olduğunu, ailece karar alarak, engelli kızın koruyucu ailesi olduklarını anlattı.

Zuhal'in aile ortamını çok sevdiğini dile getiren Gönenç, "Misafirlik evresinde birkaç gün geçirdik. Kurumdayken Zuhal elimi tuttu, 'Anne beni bırakma, beni de götür.' dedi. Ev ortamı Zuhal'e çok iyi geldi, ilk andan itibaren hepimize alıştı. Bana anne, eşime baba, çocuklarıma abi, abla demeye başladı." diye konuştu.

"Zuhal ile bütün dünyam değişti"

Gönenç, Zuhal'in her geçen gün geliştiğini, öğrenmeye merakı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Anne şu nasıl oluyor, bunu nasıl yapıyorsun.' diye her şeyi soruyor. Zuhal ile bütün dünyam değişti. Ona bir şeyler öğretmek beni mutlu ediyor. Aldığımız rapora göre, Zuhal'in yüzde 70 seviyelerinde olan engellilik durumu, yüzde 50'ye geriledi. Zuhal'deki gelişmenin, engellilik durumuna olumlu yönde yansıması bizi mutlu ediyor. Hayat dolu, neşeli bir kız oldu."

Zuhal'in kendi çocuğu gibi olduğunu vurgulayan Gönenç, "Neşeli girişken bir kız oldu. Zuhal'i çok seviyorum asla onu bırakmayı düşünmüyorum. Zuhal olmazsa bizim yaşantımız asla eskisi gibi olmaz, ona çok alıştık." dedi.

"Zuhal, evimizin prensesi oldu"

Eşi Mehmet Gönenç ise Zuhal'in evlerinin prensesi olduğunu belirterek, "Zuhal, uzun zamandır aradığı o sıcaklığı burada buldu. Bizim evin neşe kaynağı oldu. Oğlumu ağabeyi, kızımı ablası gibi görüyor, onlar da Zuhal'e kardeşleri gibi davranıyor." ifadesini kullandı.

Ailenin kızı Ferya Yılmazcan da Zuhal sayesinde merhamet duygusunun geliştiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Güven, Gönenç ailesi gibi sevgisini paylaşmak isteyen tüm aileleri koruyucu aile olmaya davet etti.

Korunmaya Muhtaç Çocukların Şefkat Yuvaları - Zuhal'in Engeli
Kaynak: AA / Güncel
title
Close