Haberler

Konya'da Ulvi Sultan Türbesi ve Mescidi Restore Ediliyor

Konya genelindeki tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem veren Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Valiliği yanında bulunan Ulvi Sultan Türbesi ve Mescidinde de restorasyon çalışması yapıyor.

Konya genelindeki tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem veren Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Valiliği yanında bulunan Ulvi Sultan Türbesi ve Mescidinde de restorasyon çalışması yapıyor.

Konya genelinde binlerce tarihi eseri restore eden ve restorasyon çalışmalarını artırarak sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Valilik binası yanında bulunan Ulvi Sultan Türbesi ve Mescidini restore ediyor. 2015'te Konya Valiliği hizmet binası yanında yapılan kazı sonrasında ortaya çıkarılan türbe ve mescidin temelleri sonrası Valilik desteği ile restorasyon çalışması başlattıklarını kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Ulvi Sultan Türbe ve Mescidi restorasyon çalışmalarını 300 günde tamamlamayı planlıyoruz. Toplamda 1 milyon 300 bin liraya mal olacak bu çalışma ile Selçuklu payitahtı Konyamızda tarihimize, medeniyetimize ve ecdadımıza olan vefa borcumuzu ödemeyi amaçlıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tarihi eserlerimizin ve bu tür değerlerimizin korunması, gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Selçuklu Dönemi'nin tanınmış şeyh ve velilerinden biri olarak kabul edilen Ulvi Sultan'ın adını taşıyan türbe ve mescit, 13'üncü yüzyıl nadide eserlerinden biri. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Akyürek Selçuklu Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title