Haberler

Konya'da Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma töreni düzenlendi

Güncelleme:

Konya'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından düzenlenen törende, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve bayramlaşma gerçekleştirildi.

Konya'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından "Kudüs ve Gazze için gıyabi cenaze namazı ve bayramlaşma" töreni düzenlendi.

AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Kültür Park'ta düzenlenen program öncesi katılımcıların bayramlarını tebrik etti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana hastaneleri, ambulansları ve sağlık çalışanlarını hedef aldığını belirten Kara, "Bu süre zarfında işgalci İsrail rejimi güçlerine karşı amansız bir mücadele veren ve bir direniş destanı yazan Filistinli kardeşlerimizi selamlıyoruz. Öyle inanıyoruz ki bu bayram Filistin'in işgal altında olduğu son bayram olacaktır ve Müslümanlar Allah'ın izniyle önümüzdeki ilk bayram namazını özgür Küdüs'te Mescid-i Aksa'da kılacaktır." dedi.

Daha sonra katılımcılar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti, bayramlaştı.

Karaman

Karaman'da, İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AGD tarafından Aktekke Meydanı'nda düzenlenen programda, cuma namazının ardından toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar gıyabi cenaze namazı kıldı.

AGD Karaman Şubesi Eğitim Komisyon Başkanı Raşit Aktaş, burada yaptığı açıklamada, Filistin halkının gösterdiği direnişle zafere çok yakın olduğunu belirtti.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği İsrail Gazze Kudüs Konya Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title