Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde İsyancı Saldırısında 15 Sivil Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Kuzey-Kivu eyaletinde M23 isyancı grubunun saldırısı sonucu 15 sivil hayatını kaybetti. Saldırıda birçok kişi de yaralandı ve bölge sakinleri evlerini terk ederek başkent Goma'ya doğru hareket etti. M23 isyancı grubu, Kuzey-Kivu eyaletinin başkenti Goma'ya 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sake kasabasına kadar ilerlemiş durumda.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Kuzey-Kivu eyaletinde isyancıların saldırısında 15 sivil hayatını kaybetti.

Ulusal basındaki haberlere göre, Kuzey-Kivu eyaletinin Rutshuru bölgesinde 23 Mart Hareketi (M23) adlı isyancı grup üyeleri saldırı düzenledi.

En az 15 sivilin yaşamını yitirdiği saldırıda, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bölgede M23 üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ederken, bölge sakinlerinin evlerini terk ederek Kuzey-Kivu'nun başkenti Goma'ya doğru hareket ettiği bildirildi.

Ülkede M23 isyancı grubunun ilerleyişi sürüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütüne (HRW) göre, Ruanda tarafından desteklendiği ileri sürülen ve yılbaşından bu yana saldırılarını artıran M23 isyancı grubu, stratejik öneme sahip Kuzey-Kivu eyaletinin başkenti Goma'ya 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sake kasabasına kadar ulaştı.

M23 üyeleri, Kuzey-Kivu eyaletinin Ruanda sınırında yer alan Rutshuru bölgesindeki birçok yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirerek ve Goma'ya giden iki ana yolu kapatarak, Kuzey-Kivu eyaletinin merkezi yönetimle karasal bağını kesti.

Sake yakınlarında güvenlik güçleri ile M23 üyeleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kongo

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title