Haberler

Kkka Hastalığına Yakalanan Doktorun Durumu Ciddiyetini Koruyor

Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına kullanılan iğneyi yanlışlıkla eline batıran doktorun sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastasına kullanılan iğneyi yanlışlıkla eline batıran doktorun sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

KKKA hastasına müdahale ederken eline iğne batması sonucu bu hastalığa yakalanan OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Anabilim Dalı Asistanı Dr. Mustafa Bilgiç'in (27) sağlık durumu hakkında bilgi veren OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, "Süreç oldukça süratli gelişti. Dr. Mustafa Bilgiç'in bilinci kapalı ve yoğun bakımdadır. Sağlık durumuyla sürekli ilgileniyoruz" dedi.

Dr. Bilgiç'in 3 senedir başarılı çalışmalara imza attığını söyleyen Dekan Prof. Dr. Şahinoğlu, "Yaklaşık 10 gün kadar önce acil servise müracaat eden bir hastaya, girişim uygularken eline iğne batması sonucu bu olay gelişti. Tabii ilk 3 gün müdahale ettiği hastanın bir kene ısırması sonucu meydana gelen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastası olduğunu bilmiyordu. Asistanımız Dr. Bilgiç, o günden sonra süreci rahat geçirdi. İğne batmasından üç gün sonra nöbetine geliyor. Halsizlik ve karın şişkinliği gibi şikayetleri oluyor. Yapılan tetkiklerde ve laboratuvar sonuçlarında asistanımızın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastası olduğu anlaşıldı. Süreç oldukça süratli gelişti. Şu anda arkadaşımız yoğun bakımda ve bilinci kapalı. Solunum cihazına bağlı olarak tedavisi devam ediyor. Doktor arkadaşlarımız kendisiyle yoğun bir şekilde ilgileniyorlar. Biz de ilgilenip süreci sürekli takip ediyoruz. İyi olacak diye düşünüyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haydar Şahinoğlu Samsun Kongo Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title