Haberler

Kırsaldaki kadınlar TKDK destekleriyle işinin patronu oluyor

Güncelleme:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkan Vekili Muhammed Adak, 2011'den bu yana kadınlar başta olmak üzere kırsaldaki girişimcilere 1,8 milyar avro destek verdiklerini söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkan Vekili Muhammed Adak, 2011'den bu yana kadınlar başta olmak üzere kırsaldaki girişimcilere 1,8 milyar avro destek verdiklerini söyledi.

TKDK Başkan Vekili Muhammed Adak, AA muhabirine, 2007'de kurulan TKDK'nin, ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ile hedefler çerçevesinde Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştirdiğini belirtti.

Adak, 2011'den bu yana IPARD programları uyguladıklarını hatırlatarak, program kapsamında genç, kadın ve kadın üretici örgütlerine ciddi destekler verdiklerini ifade etti.

Programların yüzde 75'inin Avrupa Birliğince yüzde 25'inin ise ulusal bütçeden karşılandığını dile getiren Adak, şöyle devam etti:

"Kırsal turizm, yenilenebilir enerji, zanaatlar, yöresel ürünlerin desteklenmesi, işleme ve paketleme gibi A'dan Z'ye kırsaldaki kalkınmayı destekleyen programları başarıyla yürütüyoruz. IPARD 1 tamamlandı. Şimdi de IPARD 2 programını 2023 yılına kadar tamamlayacağız. Bu kapsamda IPARD 1 programında yüzde 99 başarı, IPARD 2 programında ise şu anda ciddi anlamda destek ve rağbet görüyor. Bu program kapsamında toplam bütçemiz 800 milyon avro civarında. Yüzde 40-70 oranında bir hibe olan bu programdaki kadın yatırımcılarımız yüzde 20 civarında yararlanıyor. İçerisinde çok farklı destek mekanizmalarımız var. Birçok alanda bu destekleri sürdürüyoruz. Kadın ve gençlerimiz bu programda ciddi anlamda öne geçiyorlar. Proje başvurusundaki değerlendirmelerimizde kadınlara yüzde 10 civarında ilave puan veriyoruz."

"Amacımız kadın girişimcileri teşvik etmek"

Muhammed Adak, programlar kapsamında birçok alanda desteklerin olduğunu belirterek, kadın girişimcileri teşvik etmek için çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.

Projelerde ayrıca kadın girişimcilerin yüzde 10 civarında ek hibe aldıklarını ifade eden Adak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonuç olarak görüyoruz ki puanlamada kadın, genç ve üretici örgütlerimiz öne çıkıyor. Amacımız kadın girişimcileri teşvik etmek. Yerelden olan kalkınmada kadınların daha aktif olarak bu programda yer alması amacıyla bu ilave puanları ve destekleri veriyoruz. 2011'den bu yana da kadın üreticilere ve kooperatiflere desteklerimiz sürüyor. Bundan sonraki aşamada da IPARD 3 programının çalışması yapıyoruz. Bunda da aynı şekilde kadınlara bu ayrıcalığı yapacağız. Umarım başarılı şekilde devam ettiririz."

"2011'den bu yana 1,8 milyar avro destek"

Kadın girişimcilerin, programlarda belirlenen bütçelerden yüzde 20 civarında yararlandığını anlatan Adak, verilen desteklerin önemli olduğunu söyledi.

Adak, kadın girişimcileri teşvik etmek için önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tam küsuratlarını verememekle IPARD 1 bütçesi bir milyar avroydu, IPARD 2 ise 800 milyon avro. Dolayısıyla yüzde 20'lere vurduğumuz zaman ciddi bir rakam çıkıyor. Kadın girişimciler el emeğini harcayarak bu programdan yararlandıkları için sonuçları çok hızlı ortaya çıkıyor. Bazı projeler küçük bazıları büyük oluyor. Hayvancılık, el sanatları, kırsal turizm ve butik otel yapan kadın yatırımcılarımız var. Programlarda kadın yatırımcıların başarısı ortaya çıkıyor. Ayrıca projelerini de başarılı bir şekilde sürdürüyorlar. Kadınların gayretli olmaları projenin devamlılığında da önem arz ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title