Haberler

Kırgız Cumhurbaşkanı Caparov, Vatikan'da Papa Franciscus ile Görüştü

Kırgız Cumhurbaşkanı Caparov, Vatikan'da Papa Franciscus ile Görüştü
Güncelleme:

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Vatikan'da Papa Franciscus ile yaptığı görüşmede, Kırgızistan'ın çok uluslu yapısını ve dinler arası uyumu vurguladı. Papa Francescu, Kırgızistan'ın toplumsal değerlerini destekleme çabalarını takdir etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Vatikan'da Devlet Başkanı Papa Franciscus ile görüştü.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Sadır Caparov ve eşi Aygül Caparova Vatikan'da Papa Franciscus ile görüşme yaptı.

Caparov, Kırgızistan'ın laik ve çok uluslu bir devlet olduğunu belirterek, ülkede onlarca etnik grubun temsilcilerinin barış ve uyum içinde yaşadığını anlattı.

Ülkesindeki dinler arası uyumundan söz eden Caparov, ülkedeki tüm dini toplulukların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu ve ülkenin gelişiminde önemli rol oynadığını ifade eti.

Papa Fransuva da Kırgızistan'ın çok uluslu ve çok dinli bir toplumu destekleme çabalarını takdir ederek, bu değerlerin korunmasına yönelik çalışmaların sürdürülmesinin önemine dikkati çekti.

Caparov'un, İtalya'daki resmi ziyareti çerçevesinde, Kırgızistan ile İtalya arasında, suçluların iadesine ilişkin anlaşma, hükümlülerin nakline ilişkin anlaşma, adalet bakanlıkları arasında işbirliği anlaşması ile görsel-işitsel ürünlerin ortak üretimine ilişkin anlaşma imzalandı.

Kırgızistan Politika Vatikan Güncel Dünya Papa

ABD Başkanı Biden: İsrail, İran'ın petrol sahalarını vurmamalı

İran'da kesinlikle vurulmasını istemediği bir yer var

İki kadının kafasını kesip intihar eden şahıs, vahşeti önceden defterine çizmiş

Surlardaki vahşette kan donduran detaylar! Her şeyi önceden deftere çizmiş

Anne, surlardaki vahşete tanık olmuş! Kızının kesilen başının önünde çaresizce feryat etti

Kızının kesilen başının önünde çaresizce feryat etti

FETÖ ile mücadelenin baş kahramanı Mahmut Çorumlu'nun görevi değişti

FETÖ ile mücadelenin baş kahramanının görevi değişti

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title