Haberler

Kilis'in "Nobel" Adaylığına Suriyelilerden Destek - Kilis

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Elbeyli Konteyner kentin uzaktan detayı Konteyner kentin giriş kapısı Konteyner kentte kalanlardan detaylar Suriyeli Şerif Şeyh'in konuşması Ahmet Zamutun konuşması Ruel Ali'nin konuşması Ahmet Necip2in konuşması Kilis'in "Nobel" adaylığına Suriyelilerden destek Kilis Elbeyli Konaklama Tesisi'ndeki sığınmacılar, misafir edildikleri ve huzur içinde yaşadıkları kentin Nobel Barış Ödülü'ne adaylığını gönülden destekliyor Suriyeli Şerif Şeyh: "Türkler bizimle hiçbir karşılık beklemeden tuzunu, ekmeğini, hatta evini paylaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Elbeyli Konteyner kentin uzaktan detayı

Konteyner kentin giriş kapısı

Konteyner kentte kalanlardan detaylar

Suriyeli Şerif Şeyh'in konuşması

Ahmet Zamutun konuşması

Ruel Ali'nin konuşması

Ahmet Necip2in konuşması Kilis'in "Nobel" adaylığına Suriyelilerden destek

Kilis Elbeyli Konaklama Tesisi'ndeki sığınmacılar, misafir edildikleri ve huzur içinde yaşadıkları kentin Nobel Barış Ödülü'ne adaylığını gönülden destekliyor

Suriyeli Şerif Şeyh:

"Türkler bizimle hiçbir karşılık beklemeden tuzunu, ekmeğini, hatta evini paylaştı. Onun için 'Nobel Barış Ödülü'ne adaylıklarını destekliyoruz"

Ferah Reslan:

"Türkler bize evleriyle beraber kalplerini de açtılar ve kendi kardeşlerinden ayırmadılar. Bu yüzden Nobel Barış Ödülü'nü hak ediyorlar"

İZZET MAZI - NAİM BOŞKUT - Nüfusundan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Kilis'in Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesine Suriyeli sığınmacılardan da tam destek geldi.

Kilis Elbeyli Konaklama Tesisleri'nde kalan Suriyeli Şerif Şeyh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk hükümeti ve Kilis halkının kendilerine diğer ülkelerin tersine kardeş gibi davrandığını belirtti.

"Türkler bizimle hiçbir karşılık beklemeden tuzunu, ekmeğini, hatta evini paylaştılar onun için 'Nobel Barış Ödülü'ne adaylıklarını destekliyoruz" diyen Şeyh, sunulan imkanlardan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Kilis halkının sığınmacıları kendi vatandaşları gibi gördüğünü dile getiren Şeyh, "Bize Türkler ile aynı seviyede baktılar. Ekmek, su ve konaklama imkanı verdiler ve dünyanın en iyi kampında yaşattılar . Biz de onlara çok teşekkür ediyor ve ortaya atılan fikre destek veriyoruz. İnşallah o adaylığı alır ve kazanırlar" diye konuştu.

Bütün Suriyelilerin de kendisi gibi düşündüğünü vurgulayan Şeyh, "Kilis'e ilk geldiğimizde evimiz, elbisemiz, yiyeceğimiz ve içeceğimiz yoktu. Türk halkı bizden hiçbir zaman desteğini esirgemedi" dedi.

"Hepimiz barış içinde yaşıyoruz"

Ahmet Zamut da yaklaşık 3 yıl önce geldiği Kilis'te çok iyi dostluklar kurduğunu ve Türklerden çok destek gördüğünü söyledi. Savaş öncesi 80 bin olan Kilis'in nüfusunun 200 bine ulaştığını anımsatan Zamut, buna karşın halkın kendilerine yönelik desteğini hiçbir zaman kesmediğini belirtti. Zamut, bu nedenle Kilis'in Nobel Barış Ödülü'nü hak ettiğini vurguladı.

Suriyeli Ferah Reslan ise ülkelerindeki savaşın ardından Suriyelilerin Ürdün, Lübnan ve Avrupa ülkelerine yerleştiğini ancak hiçbir ülkede Türkiye'deki kadar rahat yaşamadıklarını anlattı. Kilislilerin maddi manevi kendilerini hiç yalnız bırakmadığına işaret eden Reslan, Nobel Barış Ödülü'nün Kilis'e verilmesi gerektiğini söyledi. Reslan, "Türkler bize evleriyle beraber kalplerini de açtılar ve kendi kardeşlerinden ayırmadılar. Bu yüzden Nobel Barış Ödülü'nü hak ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Ruel Ali de Kilis'teki sığınmacı sayısının fazlalığına dikkati çekerek, "Avrupa devletlerinin Kilis'in nüfusunun iki katı Suriyeliyi misafir ettiğini bilmesi gerekir. Buna rağmen ne bir zulüm ne de bir sıkıntı var. Hepimiz barış içinde yaşıyoruz. Onun için Nobel Barış Ödülü'ne adaylığını destekliyoruz" diye konuştu.

Ahmet Necip de Türkiye'de kişilerin "Türk" ya da "Suriyeli" değil önce insan olarak değerlendirildiğini bu nedenle ödülün Kilis'e verilmesini istediklerini dile getirdi.

Kilis'in
Kaynak: AA / Güncel
title
Close