Haberler

Kentsel Dönüşüm Toplantısında Gerginlik

BURDUR (İHA) – Burdur'da düzenlenen kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında gergin anlar yaşandı.

BURDUR (İHA) – Burdur'da düzenlenen kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısında gergin anlar yaşandı. Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen'e gerçek bilgiler sunmadığı iddia edince mahalle sakinleri de tepki gösterdi.

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya yaptı. Başkan Akkaya, "Sizleri Karasenir, Sinan ve Tepe mahallelerinde uygulanacak olan kentsel dönüşümün ne olduğu, nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme toplantısı için sizleri çağırdık. Bugüne kadar çok şeyler konuşuldu. Bu konuşulan şeyleri yapılmamış konuşmalar olarak kabul edin. Çünkü ortada bir bilgi kirliliği vardır. Bir şeyler söyleniyor. Bu söylenilenlerin başında 'Acaba evlerimiz elimizden mi alınacak?', 'Acaba birilerine peşkeş mi çekilecek?' şeklinde çeşitli dedikodular almış başını gidiyordu. Böyle bir şey yoktur. Olamaz. Sizler sorularınızı soracaksınız, buradan herkes memnun olarak ayrılacaktır. Hiç telaşlanmaya, gerilmeye gerek yoktur. Hiç kimsenin malı elinden zorla alınamaz. Böyle bir durum yoktur. Burada yapılmak istenen ilimizi daha yaşanılabilir bir kent haline getirmektir" diye konuştu.

"FISILTI GAZETESİNE İTİBAR ETMEYİN"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen ise konuyla ilgili olarak vatandaşlarla tek tek görüşüleceğini belirterek, "Sizden istediğim kesinlikle fısıltı gazetesine itibar etmemenizdir. Bu sözlere itibar ederseniz eğer bu projeyi yürütemeyiz. Bakanlık olarak gelip, evlerinizi alıyoruz, yıkıyoruz, başkalarına veriyoruz gibi şeyler anlatılmıştır ki, böyle şeylere kesinlikle kulak asmamanızı rica ediyoruz. Birincisi mallarınızı satma konusunda size gelip de aklınızı çelmek isteyenlere kulaklarınızı tıkayınız. İkincisi 'Projenin içinde rant elde edilecek', 'Evleriniz yıkılacak' diyenlere hiç itimat etmeyin. Çünkü bir projenin yürütülmesi uzun soluklu bir iştir. Ülkemizde 31 ilde 77 alanda yürüttüğümüz proje var. Kentsel dönüşüm projesinin içinde 1 milyon yaşayan nüfus vardır. Burdur bunlardan bir tanesidir. Burdur'daki projenin, Adana'daki projeden farkı yoktur. Yürütme metodu, karşılaştığımız sıkıntılar da hep aynıdır. Hep söylenenler 'Mallarınıza el konulacak', 'Buradan atılacaksınız'. Böyle bir şey asla olmadı. Olmaz" diye konuştu.

TOPLANTIYA ARA VERİLDİ

Gürgen, konuşmasının ardından vatandaşların sorularını cevapladı. Soru cevap kısmında söz alan Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan, Gürgen'e kentsel dönüşüm konusunda vatandaşa gerçek bilgiler sunmadığı iddia etti. Kemal Arslan'ın sözleri üzerine mahalle sakinleri de Gürgen'e tepki gösterdi. Söz alan vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Gürgen, başarılı olamayınca toplantıya ara verildi. Toplantı arasında çıkan tartışmalar sebebiyle güvenlik güçleri tedbir aldı. Toplantıyı bazı vatandaşlar terk ederken, bazı vatandaşlar ise Gürgen'in yanına giderek kentsel dönüşüm hakkındaki sorularını sordu.

Gerginlikten dolayı rahatsız olan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kürsüye çıkarak vatandaşlara seslendi. Burdur'un misafirperver bir il olduğunu hatırlatan Başkan Akkaya, "Şu anda kimsenin malının mülkünün alındığı, pazarlık edildiği bir ortam yoktur. Bu bir bilgilendirme toplantısıdır. Lütfen, herkes aynı görüşte ise bu toplantının devam etmesine gerek yok. Böyle bir çalışmanın yapılamasını istemiyor musunuz? Böyle bir şey olamaz. Devletin genel müdürü sizi bilgilendirmeye geliyor. Hala 'Kaça alacaksınız?', 'Kaça satacaksınız?', 'Kime peşkeş çekeceksiniz?' diye soruyorsunuz. Devlet kime peşkeş çekecek? Böyle bir şey olabilir mi? Bu adiliktir. Buraya kimsenin malı pazarlanmaya gelmedi. Böylesine resmi bir toplantıyı provoke etmeye kimsenin hakkı yoktur. Ayıptır, günahtır, yazık ediliyor bu memlekete" dedi.

Başkan Akkaya, yaşanan gerginlikten dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen'den özür diledi. Toplantı, kalan vatandaşlarla ile birlikte yaklaşık 1 saat sürdükten sonra sona erdi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Akkaya Kemal Arslan Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title