Haberler

Kazakistan Parlamentosu BRICS ile Ortaklıkları Destekleyecek

Güncelleme:

Kazakistan Parlamentosunun üst kanadı Senatonun Başkanı Maulen Aşimbayev, BRICS gibi uluslararası kuruluşlarla ortaklıkları destekleyeceklerini açıkladı. Aşimbayev, küresel güvenlik mimarisinin sarsıldığını ve güvenlik ve istikrarı sağlayacak çözümler bulmanın önemine vurgu yaptı.

Kazakistan Parlamentosunun üst kanadı Senatonun Başkanı Maulen Aşimbayev, güvenli ve dengeli bir dünya yaratmaya yönelik yaklaşımlar sunan BRICS gibi uluslararası kuruluşlarla ortaklıkları aktif olarak destekleyeceklerini söyledi.

Kazakistan Parlamentosundan yapılan açıklamaya göre, Aşimbayev, Rusya'nın St.Petersburg şehrinde düzenlenen BRICS Parlamentoları 10. Forumu'na katıldı.

Aşimbayev, burada yaptığı konuşmada, küresel güvenlik mimarisinin sarsıldığını, yerinde öngörülemez bir uluslararası ilişkiler sistemi oluştuğunu belirterek, "Bu koşullar altında ortak görevimiz, genel çatışmaları azaltmak ve modern dünyada güvenlik ve istikrarı sağlayacak etkili çözümler bulmaktır." dedi.

Kazakistan'ın güvenli ve dengeli bir dünya yaratmaya yönelik yaklaşımlar sunan BRICS gibi uluslararası kuruluşlarla ortaklıkları aktif olarak destekleyeceğinin altını çizen Aşimbeyev, "Bu, uluslararası ve bölgesel istikrarı güçlendirmeyi amaçlayan politikamızla uyumludur." ifadesini kullandı.

Aşimbayev, Meclis ve Senatodan oluşan Kazakistan Parlamentosunun, Bağımsız Devletler Topluluğu Parlamentolar Arası Asamblesi, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Parlamenter Asamblesi ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) ile aktif rol üstlendiğini ve bu kapsamda BRICS+ alanındaki meslektaşlarıyla etkileşime hazır olduklarını kaydetti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2-4 Temmuz'da Kazakistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretinde Kazakistan'ın BRICS'e üye olmasını desteklediklerini bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kazakistan Politika Güncel

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title