Haberler

Kayseri'de Bin Aileye Tavuk Dağıtıldı

Kayseri'de Bin Aileye Tavuk Dağıtıldı
Haberler
Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında kırsal mahallelerde oturan kadın çiftçilere bin aileye 10 bin yarka (ferik) cinsi tavuk dağıtıldı.

KAYSERİ'de, kırsal mahallelerde oturan kadın çiftçilerden bin aileye 10 bin yarka (ferik) cinsi tavuk dağıtıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 'Tavuklar Bizden Üretim Sizden' sloganı ile hayata geçirilecek olan 'Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması' projesi kapsamında tavuk dağıtım programı gerçekleştirildi. Kadir Has Kongre Merkezi otoparkında, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen programda, kırsal kesimde oturan kadın üreticilerden, her aileye 10'ar tane olmak üzere bin aileye 10 bin yarka (ferik) cinsi yumurta tavuğu dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Biz üretenin hizmetkarıyız. Sırtımızda taşırız. Önemli olan üretmek. Önemli olan teşvik etmek. Kayserimiz yumurtanın merkezi, yumurtacılığın merkezi. Bu açıdan ilgili firmalarımıza da teşekkür ediyoruz. Kayseri'mizden başka şehirlere gönderilen yumurtaların da önemi, anlamlı olduğunu ve yekün teşkil ettiğini biliyorum. Bunun yanında veterinerlik bağlamında gerekli aşılamayı, gerekli hizmetlerimizi bakanlığımızın iş birliğiyle yaptığımız bu çalışmayı hayata geçirerek herhangi bir sıkıntı olmamasını da önemsiyoruz. Bir tavuk beslemek ve tavuğun ürünlerinden faydalanabilmek için ortam olması lazım. Ağırlıklı olarak bağı, bahçesi olan kardeşlerimizin bundan yararlandığını biliyoruz. Hanımefendilere bu projeyi hayata geçirmek suretiyle onları teşvik ediyor, üreten olmalarını sağlıyoruz. Bunu da önemsiyoruz. Bu arada bizim dağıttığımız tavuk 'ferik' 120 günlük ve 1 ay içinde de yumurtlayacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Ekonomi Güncel Tarım

Bakan Tekin bu akşam açıklanacağını duyurmuştu: Binlerce öğretmenin beklediği haber geldi

Binlerce öğretmenin beklediği haber geldi

İşte Özel Harekat Polislerinin TUSAŞ'a saldıran teröristler için düğmeye bastığı an

İşte Özel Harekat polislerinin düğmeye bastığı an

'Erkek arkadaşım beni istismar etti' cümlesini duyan baba baltayla dehşet saçtı

Kızının anlattıklarını duyan baba baltayla dehşet saçtı

Kadın öğretmen 17 bıçak darbesiyle katledildi, katilin kimliği bir kez daha dehşete düşürdü

Kadın öğretmen 17 bıçak darbesiyle katledildi

title