Haberler

Kars'taki Çalışmalar Halkın Takdirini Kazandı

Güncelleme:

Belediye Başkanlığı'nca kentin her tarafı kazıldı. Yıllardan beri el vurulmayan ve üst üste yapılan yol ve kaldırımlar tarihinde ilk kez kazılarak yeniden yapılıyor.

Her dönem alt yapı yapılmadan üst üste yapılan ve kısa sürede bozulan yollar devri AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile birlikte sona erdi.

Kars'ta ilk kez yapılan sıcak asfalt yollar taraflı-tarafsız herkes tarafından tam not alırken, özellikle yıllar sonra Kars'ta da belediye tarafından bir şeyler yapıldığının ortaya çıkması halk arasında da memnuniyetle karşılanıyor.

Kars'ta alt yapısı tamamlanan ana arter yolların sıcak asfalt ve kaldırımlarının yapılmasından sonra ara cadde ve sokaklara da giren belediye kentin adeta altını kazdı. Özellikle eski Hapan mevkiinde yapılan yol ve kaldırım çalışmaları yıllarca Kars'ta kazma vurulmadığının bir kez daha gözler önüne serdi. Yol yapım çalışmalarında yer altından üzer kapatılmış ve içerisi dolmuş kanalizasyon ve yağmur suyu bacalarını gören vatandaşlar yıllarca işyerlerine dolan yağmur sularının da sebebini gördü.

Belediyenin yaptığı çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade eden vatandaşlar; "Biz 50 yıldır burada esnaflık yapıyoruz. Biz hiçbir dönem bu şekilde çalışma görmedik. İşyerlerimiz bodur olmuştu. Çünkü her gelen üst üste yapıyordu. Şimdi caddelerimiz komple kazıldı. Bütün işyerlerinin alt yapı sorunları çözüldü. Yollarımız ve kaldırımlarımız yeniden yapılıyor. Herkes elini vicdanını kaymalı ve çalışan ile çalışmayanı ayırt etmelidir. Bize düşen yapılanları görmek ve destek olmak. Yapılanları görmemezlikten gelmek hiç kimseye bir şey kazandırmaz" dediler.

AK Partiye oy vermediğini belirten Kemal Kormaz; "Ben başka partiliyim. AK Parti'ye de oy vermedim. Ama bu kadarını beklemiyordum. Seçimlerden sonra dedim bu başkanda diğerleri gibi göz boyar. Yanıldım, şimdi yapılanları ve biten çalışmaları görünce yanıldığımı anladım. Kars hiç kimsenin babasının çiftliği değil. Bir çivi çakandan Allah razı olsun. Her şey ortada bunu görmemek mümkün değil. Allah korkusu olana inkar etmek yakışmaz. Bir şey yapılmadı demek insafsızlık olur. Hatta tam olarak söyleyeyim. Bir şey değil Kars'a çok şey yapıldı. Kars yeni yeni şehir oldu. Keşke her belediye başkanı bu kadar yapsaydı. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ben bu şehirde yaşıyorum. Ankara'da, İstanbul'da İzmir'de ve Bursa'da yaşayıp Kars ile ilgili fikir yürütmüyor. Bu şehre taş kayandan Allah razı olsun" diye konuştu.

Öte yandan Belediye tarafından Hapan Mevki de yapılan alt yapı ve kaldırım ve yol çalışmalarına vatandaşlarda yardımcısı oluyor. Çok sayıda vatandaş işyerlerinin doğalgaz, kanalizasyon ve su şebekesini yeniliyor.

KARGAZ, TEDAŞ ve Telekom'da kazılan yol ve kaldırımlarda kendi çalışmalarını yapıyor. El birliğiyle yapılan çalışmalar sonrasında cadde ve kaldırımlar yeniden yapılıyor.

Öte yandan belediye'nin yol ve kaldırım çalışmalarının kar yağana kadar devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

nevzat bozkuş kars Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title