Haberler

Vali Tuncay Akkoyun bal hasat programına katıldı

Güncelleme:

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Arıcılar Birliği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından organize edilen bal hasat programına katıldı.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Arıcılar Birliği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından organize edilen bal hasat programına katıldı.

Merkeze bağlı Medreselik köyünde yapılan etkinlikte, Akkoyun ve AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser arı sahiplerinden bilgi alıp, kovandan çıta çıkarıp süzme işlemini gerçekleştirdi.

Akkoyun, gazetecilere, bal hasadında aracıların hasat sevincine ortak olmak için burada olduklarını söyledi.

Üreticilerle birlikte bal hasadı yapıp, sonrada bu balı süzdüklerini aktaran Akkoyun, şunları kaydetti:

"Karaman arıcılık anlamında bereketli bir coğrafya. Bölgemiz bitki çeşitliliği açısından çok zengin. Bu yüzden gezgin ve yerli aracılarımızın yoğun ilgi gösterdiği bir yer. Bizim amacımız Karaman'ın her yerinde arıcılığı teşvik edip, yaygınlaştırmak. Bu sene arıcılık anlamında bereketli bir sene. Arıcılarımız bu işi eşleriyle, çocuklarıyla beraber yapıyor. Bu çok sevindirici. Arıcılarımız bu işi tekniğine uygun olarak yapıyor. Ne yaptıklarını biliyorlar. Bizim istediğimiz, arzu ettiğimiz modern aracılık bu. Bizler tüm üreticilerimize olduğu gibi arıcılarımıza da tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Yeter ki üretim olsun, insanlarımız çalışıp mutlu olsunlar. Vatanı sevmek üretmektir, çalışmaktır, bu topraklara katma değer sağlamaktır."

Milletvekili Eser'de Karaman'ın hem bozkırın içinde, hem de sırtını Toroslara dayamış güzide bir şehir olduğunu belirterek, "Bu da Karaman'ın bitki çeşitliliğini artırıyor. Dolayısıyla balımızın lezzeti bir başka oluyor. Biz iddialıyız. Bu daha önce tescillendi. Karaman'ın balı ülkemizin sayılı ballarından. Kim nerede bal tadarsa tatsın, mutlaka Karaman'ın balından tatsın diyoruz." dedi.

Karaman Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasan ise birlik olarak 710 üyeleri olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Geçen yıl 46 bin arılı kovanımız vardı. Bu yıl verimli bir yıl, arılarımız üredi. Bu sayının 62 bini geçeceğini tahmin ediyoruz. Mutluluğumuz şu, bizlerin yanında olan, çadırlarımıza girebilen, desteklerini esirgemeyen yöneticilerimiz var. Bu bizleri umutlandırıyor, gurur duyuyoruz. Karavan projemiz var, destek veriliyor. Üründe kalıntı yapmayacak ilaçlama projelerimiz var."

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Karaman Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title