Haberler

Kanaat Önderleri Buluşması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, "Mesele, Türkiye'nin geleceği meselesidir.

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, "Mesele, Türkiye'nin geleceği meselesidir. Gençlerimizin, torunlarımızın geleceği meselesidir. Onun için burada 'Aman ne olacak. Olursa olur, olamazsa olmaz.' deme lüksümüz yok. 1950'den beri Türkiye'nin gündeminde olan gelmiş geçmiş bütün liderlerin hayali olan bir değişikliği hayata geçiriyoruz." dedi.

Yıldırım, WOW Hotel'de düzenlenen Kanaat Önderleri Buluşması'ndaki konuşmasında, 23 ili ilgilendiren "Cazibe Merkezleri Programı"nı hatırlatarak, programa bugüne kadar 100 milyar yatırım için 3 bin 300 firmanın başvurduğunu söyledi.

Öngörülen istihdam tutarının da 400 binin üzerine olduğunu dile getiren Yıldırım, "Bu ne demek biliyor musunuz? Bölgenin şaha kalkması demektir. Bunların hepsi de ciddi yatırımcılar. İnşallah süratle bütün değerlendirmeleri yapıp bu yatırımcılara gereken desteği vereceğiz. Bir an önce bölgenin bu çukur siyasetinden arta kalan yaralarını, maddi olarak saracağız. Manevi olarak da elimizden geleni yapacağız. Bizi birbirimize bağlayan milli ve dini değerlerimiz var. Dini değerlerimizin bilinçli olarak terör örgütü tarafından zayıflatılması, bir anlamda bölgedeki sorunların büyümesine sebep olmuştur. Dolayısıyla hem dini hem milli değerlerimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağız. Geleceği birlikte inşa edeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, kederde, tasada, sevinçte beraber olduklarına vurgu yaptığı konuşmasında, bugün birçok önemli olayın da yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

"Aşık Veysel, Bakanlığın rehberi oldu"

Bugünün aynı zamanda Dünya Down Sendromu Günü olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Onlarla ilgili de bugün genel merkezde, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Hanımefendi programlar yaptı. 81 ille canlı bağlantılar kurdu. Hayat farklılıklarla güzel. Yalan nedir bilmeyen, yüreği sevgi dolu, kirlenmemiş dünyanın masum melekleri down sendromlular, hakikaten bize çok güzel ders verdiler. Halleriyle, tavırlarıyla, duruşlarıyla ders verdiler. Bugün ayrıca Aşık Veysel'in de ölüm yıldönümü. Aşık Veysel de bu ülke insanının çilesini, sıkıntısını, ortak değerlerini türkülerine dökmüş bir ozanımızdır. Aşık Veysel aslında bizim Ulaştırma Bakanlığı olarak da rehberimiz olmuştur. 'Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece.' Biz, o üstadın yaşadığı sıkıntıları gördüğümüz için o uzun ince yollarda millet zahmet çekmesin, hayatını yitirmesin diye o yolların hepsini uzun duble yol haline getirdik. 6 bin kilometre aldığımız yol ağımızı 25 bin kilometrenin üzerine çıkardık. 8 bin kilometreyle aldığımız sıcak asfaltı 22 bin kilometreye çıkardık. İddia ile söylüyorum, Türkiye'deki yollar, birçok gelişmiş ülkeden daha iyi durumdadır."

Yıldırım, Türkiye'nin dünyanın en büyük projelerini hayata geçirdiğini hatırlatarak, bunun sevinicini doya doya yaşayamadıklarını söyledi.

Avrasya Tüneli gibi projenin eşi olmadığını aktaran Yıldırım, bunun hayal bile edilemediğini kaydetti. Yıldırım, dünyanın en büyük havalimanını yaptıklarına dikkati çekerek, "Onun için ne kadar büyük dirençle karşılaştığımızı hatırlayın. Gezi olaylarının ana malzemesi neydi? 'Köprü, havalimanı yapmayın.' Bu ne demek? 'Gelişmek, büyümek, kalkınmak Türkiye'nin hakkı değil. Siz sadece sokakları süpürün, rutin işlerle uğraşın, boyunuzdan büyük işlere kalkışmayın.' Yok böyle bir şey. Allah'a şükür, dünya krizden krize koşarken, Türkiye dünyanın parmakla gösterilen en büyük projelerini Yavuz Sultan Selim Köprüsü... Dünyanın açıklığı en fazla olanı. 60 metre açıklığı olan 10 şeritli köprüyü 36 ayda yaptık. 36 ayda bir apartmanı zor yaparsınız. İrade olunca, kararlılık olunca oluyor. Yetmedi İzmit Körfezi, 50 senedir konuşuluyor. 'Buraya köprü yapılacak.' Geldik onu da Osmangazi Köprüsü'nü de yaptık. Bitmedi, Bursa'ya kadar otoyolu da bitirdik. 2018'de İzmir'e kadar 3 gidiş 3 geliş otoyol, köprü, tüneller bitmiş olacak." diye konuştu.

İzmir-İstanbul arası yolculuğun 2 saat 50 dakikaya ineceğine dikkati çeken Yıldırım, hızlı tren, Marmaray gibi projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

Yıldırım, Marmaray'ın 150 yıllık bir hayal olduğunu belirterek, "100 yıl sonra da onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının yaptığı bir dünya projesi. Çağ açıp çağ kapatan 21 yaşındaki Fatih'i görmüyor Kılıçdaroğlu. '21 yaşında, 18 yaşında vekil mi olunurmuş?' Vizyon, hedef yok. Türkiye onun için kimin ülkeyi yöneteceğini iyi biliyor. Bununla da sınırlı değil. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. En büyüğü Atlanta Amerika 90 milyon. Türkiye'ye 90 milyon yakışmaz 200 milyonluk havalimanı yaptık. Türkiye'de hızlı tren var Amerika'da yok. 10 senedir konuşuyorlar. Sağlık sistemi, Türkiye'de var, Amerika'da yok. Türkiye, bütün bunları nasıl başardı? Ülkesine, milletine inanan, güvenen, milletten başka irade ve güç tanımayan bir ekiple yönetiliyor onun için." değerlendirmesini yaptı.

"Son 1 ayda 2,5 milyar dolar girişi oldu"

Başbakan Yıldırım, her türlü engele rağmen iş yaptıklarını ve çalıştıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha geçen gün 18 Mart'ta yine bir ilke imza attık. 1915 Çanakkale Köprüsü, bu da bir ilktir. İki ayak arasındaki açıklık 2 bin 23 metredir. Dünyada bu kadar geniş açıklıkta bir köprü daha yapılması. Bu da bir ilktir. İlkler bu millete yakışır. Türkiye'ye yakışır. 10,5 milyar liralık yatırım... 10,5 milyar ne demek biliyor musunuz? 1950'deki Türkiye'nin gayrisafi milli hasılasıdır. Türkiye nereden nereye geldi. 'Borcunuz var, notunuzu düşüreceğiz. Şöyle olacak, böyle olacak.' Hiç oralı olduğu yok. Yatırımcılar Türkiye'ye güvenmeye devam ediyor. Son 1 ayda 2,5 milyar dolar giriş oldu Türkiye'ye. Dolar hafif kıpırdayınca yaygara kıyamet koparanlar, geriye gidince ses soluk kesiliyor. Sus pus... Ne yaparsa yapsınlar, bizim kaynağımız milletimizdir. Bizim kaynağımız ülkemiz ve öz güvenimizdir. Bu öz güven olduğu müddetçe hiçbir güç, hiçbir kimse bize bir şey yapamaz. Kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize asla zarar verecek bir iş içinde olmayacağız."

Sandığın 26 gün sonra milletin önüne gideceğini hatırlatan Yıldırım, Türkiye'nin bir karar vereceğini söyledi. Herkesin aynı gemide olduğunu ve rotasının da aynı olduğunu vurgulayan Yıldırım, tarih, coğrafya ve kaderin de ortak olduğunu kaydetti.

Yıldırım, bu tabloyu bozmaya çalışanların çok kez deneme yaptığını dile getirerek, "Bu sefer de başarılı olamayacaklar. Çünkü biz tarih boyunca nice badireleri atlattık. Bizi ayrıştırmaya çalışanların oyunlarını bozduk. Bu oyunu da bozacağız. Bu coğrafyada bin yıldır kader birliği yapmışız." dedi.

Meselenin memleket meselesi olduğunu aktaran Yıldırım, "Mesele, Türkiye'nin geleceği meselesidir. Gençlerimizin, torunlarımızın geleceği meselesidir. Onun için burada 'Aman ne olacak. Olursa olur, olamazsa olmaz.' deme lüksümüz yok. 1950'den beri Türkiye'nin gündeminde olan, gelmiş geçmiş bütün liderlerin hayali olan bir değişikliği hayata geçiriyoruz. Merhum Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Erbakan, Turgut Özal, Süleyman Demirel... Bütün bunların hayal ettiği, yapmaya çalıştığı değişimdir bu. İnşallah bütün zorlukları aşarak hayalleri gerçeğe dönüştüren AK Parti milletimizin bu hayalini de 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla gerçeğe dönüştürecektir. Buna inancımız tamdır. Bu salon bunun habercisidir." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Sözlerimi uzattığımın farkındayım. Hanım sürekli işaret ediyor. O benim kum saatim. Saat ayarını veriyor, biz kürsüdeyken." diyerek sözlerini tamamladı.

Notlar

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen toplantıya, Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile katıldı.

Salona Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın büyük fotoğraflarının yanı sıra "Önce Memleket Tabii ki Evet", "Daima Millet Kararımız Evet" yazılı posterler asıldı.

Grup Tillo'nun konser verdiği programda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kanaat önderleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Konuşmasının ardından Yıldırım'a, üzerinde "Evet" yazılı bir tepsi baklava hediye edildi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel
title
Close