Haberler

Kalp Krizi Geçirme Yaşı 30'a İndi

Kalp Krizi Geçirme Yaşı 30'a İndi
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr.Ali Cemal Sağ, insanlarda kalp krizi geçirme yaşının 60'lardan 30'lu yaşlara kadar indiğini ve en çok erkeklerin kalp krizi geçirdiğini söyledi.

Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Ali Cemal Sağ, insanlarda kalp krizi geçirme yaşının 60'lardan 30'lu yaşlara kadar indiğini ve en çok erkeklerin kalp krizi geçirdiğini söyledi.

İnsanların hayatlarını en çok kalp hastalıklarından kaybettiğini belirten Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, "Stres, beslenme alışkanlığımızın değişmesi ve sigara içme yaşının aşağılara düşmesi, kalp krizlerinin erken yaşta görülmesine en önemli etkendir. Bundan birkaç yıl önce kanser hastalıkları ön planda iken, bugünlerde maalesef kalp hastalıklarından kaybettiğimiz hasta sayısı kanser hastalıklarından kaybettiğimizden daha fazla duruma gelmiştir. Bununda en büyük sebeplerinden birisi kalp krizlerinin çok daha erken yaşlarda görülür hale gelmesidir. Biz öğrenci ve asistanlık zamanlarımızda kalp hastalıkları yaşlı hasta grubunu oluştururdu. Ama bugünlerde orta yaşta değil, genç yaş gruplarını da içine almaya başladı. Buradaki en önemli nedenlerden birincisi strestir. Yaşam içersindeki günlük stresimiz çok fazla hale geldi. Bu nedenden dolayı kalp krizleri de artmaya başladı. Stres bizim hastalıklarımıza çok büyük etkendir. Diğer en önemli faktörlerden birisi de beslenme alışkanlıklarımızın bozulmasıdır. Fast food değimiz hazır gıda türlerine çok fazla yönlendik. Bunlar da margarin ve katı yağlar çok fazla kullanıldığı için kolesterolü arttırıyor ve dengesiz beslenmeye sebep oluyor. Bu da kalp krizi yaşının belli bir yaşa inmesinin en önemli sebeplerden birisidir" dedi.

Erken yaşta kalp krizi geçirmenin diğer bir faktörünün de sigara olduğunu ifade eden Sağ, "Sigara içme yaşı çok düştü. Eskiden insanlar sigaraları çok rahat içemezlerdi. Şimdi ise lise ve ortaokul düzeylerinde sigara içilmeye başlandı. Kalp krizinde en önemli üçüncü faktörde erken yaşlarda sigara içilmeye başlanmasıdır. Bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın da ciddi girişimleri var. Kalp krizi yaşının daha ilerlere gitmesini istiyoruz. Stres, beslenme alışkanlığımızın değişmesi ve sigara içme yaşının aşağılara düşmesi kalp krizine erken yaşta görülmesine en önemli etkendir. Kalp krizi yaşı eskilerde 60'lı yaşların üzerindeydi. Ama şimdilerde ise 30'lu yaşlara kadar indi. Son taburcu ettiğim kalp krizi hastası 31 yaşındaydı. Günümüzde en çok erkekler kalp krizi geçiriyor" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close