Haberler

Jean Monnet Burs Programı için Başvurular Devam Ediyor

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının düzenlediği Jean Monnet Burs Programı'nın 2025-2026 akademik yılı başvuruları 5 Eylül'de başladı ve 5 Kasım'a kadar sürecek. Burs, AB müktesebatı alanında uzmanlaşmak isteyenlere en saygın üniversitelerde eğitim fırsatı sunuyor.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının yürüttüğü, Avrupa Birliği (AB) finansmanlı Jean Monnet Burs Programı 2025-2026 akademik yılı başvuruları devam ediyor.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Jean Monnet Burs Programı, Türkiye'nin AB üyelik sürecine katkı sunmak ve AB müktesebatı konusunda uzmanlaşmak isteyenler için Avrupa'nın en saygın üniversitelerinde eğitim alma fırsatı sunuyor.

2025-2026 akademik yılı için 5 Eylül'de başlayan burs başvuru süreci, 5 Kasım'a kadar devam edecek.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığının yürüttüğü ve AB tarafından finansmanı sağlanan burstan yaklaşık 190 kişi faydalanabilecek.

Kamu çalışanları, Türkiye'deki özel sektör çalışanları, Türkiye'deki üniversitelerin akademik ve idari personelinin yanı sıra Türkiye'deki üniversitelerin lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bursa başvurabilecek.

Başvuru şartları ve gerekli belgeler hakkındaki detaylara, Jean Monnet Burs Programı'nın resmi internet sitesindeki duyuru metninde yer alıyor.

Jean Monnet Burs Programı

Burs programı, AB alanında yetişmiş nitelikli uzman sayısının artırılması amacıyla 30 yılı aşkın süredir başarıyla yürütülüyor. Türkiye'nin AB üyelik hedefini destekleyen program, bursiyerlerin hem akademik hem de profesyonel gelişimlerine önemli katkı sunuyor.

Bugüne kadar 3 binden fazla bursiyer, programdan yararlanarak AB alanında bilgi ve deneyim kazandı.

Burs programı, AB üyesi ülkelerde bulunan en saygın eğitim kurumlarında en az 3, en fazla 12 ay boyunca lisansüstü ve araştırma düzeyinde akademik çalışma yapma fırsatı sunuyor.

Program kapsamında yalnızca 32 adet müktesebat başlığında yapılacak politika temelli akademik çalışmalar destekleniyor.

Bursiyerlerin okul ücretleri ve aylık yaşam giderleri burs tarafından finanse ediliyor. Ayrıca vize, seyahat ve eğitim materyalleri gibi masraflar için de sabit ödenek sağlanıyor.

Kaynak: AA / Can Efesoy - Güncel

Uluslararası İlişkiler Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Politika Eğitim Finans Güncel Eylül Burs

İsrail savaş uçakları Lübnan'ı vurdu, Hizbullah İsrail üssünü vurdu

İsrail ordusu, Lübnan'ı vuruyor

Bu kadarını Hizbullah da tahmin etmemiştir! İsrail çağrı cihazlarını akılalmaz bir yöntemle patlatmış

İsrail çağrı cihazlarını akılalmaz bir yöntemle patlatmış

İşte İsrail saldırısı sonrası Lübnan'ı bekleyen en büyük tehlike!

İşte İsrail saldırısı sonrası Lübnan'ı bekleyen en büyük tehlike!

Ortalığı karıştıracak görüntüler! İYİ Partili Çömez, çuval çuval buğdayı toprağın altından çıkardı

Çuval çuval buğdayı toprağın altından çıkardı

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });