Haberler

Japonlar Yatırım İçin Doğu Karadeniz Bölgesi'nde İncelemelerde Bulunuyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik ve ticari potansiyelini, yatırımcılara sunduğu avantajları, bölgede planlanan önemli projeleri anlatmak ve bölgeye Japon yatırımcı ve iş adamlarını bölgeye çekmek için Japon Dış Ticaret Teşkilatı’nı (JETRO) ağırlıyor.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ekonomik ve ticari potansiyelini, yatırımcılara sunduğu avantajları, bölgede planlanan önemli projeleri anlatmak ve bölgeye Japon yatırımcı ve iş adamlarını bölgeye çekmek için Japon Dış Ticaret Teşkilatı'nı (JETRO) ağırlıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin her yönden geliştirilmesi ve 2023 vizyonuna hazır hale getirilmesi amacıyla Dünya'nın birçok ülkesiyle önemli işbirlikleri kurduklarını ifade eden DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, "Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak bölge illerimiz olan Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Ordu ve Trabzon'un kalkınması amacıyla çeşitli stratejiler ve hedefler belirledik. Bu hedefler doğrultusunda bölgemizin her açıdan kalkınması için ciddi projeler ve işbirlikleri geliştiriyoruz. Dünya ile örtüşecek, bölgenin isteklerini ve taleplerini iyi analiz eden ve o doğrultuda stratejiler geliştiren bir perspektif ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun bölgemiz için çizdiği vizyon doğrultusunda turizm ve ekonomik alanlarda çeşitlilik sağlamak, pazarı çeşitlendirmek, yeni pazarlara açılmak ve bölgeyi her anlamda geliştirmek için projeler ürettiklerini dile getiren Genel Sekreter Kaldırım, "JETRO ile de bu anlamda yapacağım işbirlikleri bölgemiz için önem araz ediyor" dedi.

JETRO Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya Başkanı Yasuyuki Murahashı, İş Geliştirme Direktörü Makoto Nakamura ve Dış Ticaret Uzmanı Nesrin İşcan ile yapılan görüşmede DOKA'nın tanıtımı, bölgenin yatırımcılara yönelik ekonomik potansiyeli ve avantajları hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Özellikle bölgenin tarım sektöründe öne çıkan ürünleri fındık ve çay, balıkçılık sektörü, lojistik altyapı ve avantajlar, bölgenin güvenli yatırım ortamı, bölgenin dış ticaret potansiyeli, eğitim, bölgede gerçekleştirilen önemli altyapı projeleri, vizyon projeler ve bölgenin turizm potansiyeli konuları masaya yatırıldı. Bölge ile Japonya arasındaki dış ticaret potansiyelinin güçlendirilmesi konusunun öneminin vurgulandığı görüşmede; Doğu Karadeniz Bölgesi'nden Japonya'ya sadece fındık ve salyangoz ihracatının yapıldığı belirtilerek, Japonya ile bölgemiz arasında ticaret hacminin artırılması, ihraç ürünlerin çeşitlendirilmesi, Japonya ile bölgemiz arasında ikili iş görüşmelerinin yapılması, Japon yatırımcıların bölgeye yatırım yapmaları, turizm alanında işbirliği, teknoloji transferi ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimi konularında JETRO yetkileri ile fikir birliğine varıldı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close