Haberler

İzmir - Yazıcı:``Liman´A Hızlı Yatırıma Destek Veririz''

Danıştay'ın Geciken Kararı Anayasa Değiştirtti

DANIŞTAY'IN GECİKEN KARARI ANAYASA DEĞİŞTİRTTİ

DEVLET Bakanı Hayati Yazıcı, İzmir Limanı özelleştirme sürecine Danıştay'ın 30 ay sonra onay vermesinin olumsuz etkisi olduğunu belirterek, bu nedenle Anayasa'nın 125. maddesinde idari yargının yerindelik denetimi yapamacağı yönünde değişiklik yaptıklarını söyledi. Yazıcı, İzmir Limanı'na Ulaştırma Bakanlığı'nın yapacağı yatırımın hızlanması için Hükümet'te gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

Hayati Yazıcı, İzmir Limanı'nıda inceleme yaptı. Yetkililerden limana yapılacak yatırımlar, dökümlü yüklemenin kaldırılması, kruvaziyer ve konteyner limanı işleviyle ilgili brifing aldı. Yazıcı, iki yıl önce özelleştirme sürecinin uzaması nedeniyle ne ihaleyi kazanan ne de Özelleştirme İdaresinin yatırım yapmaması sonucu Körfez'de sıra bekleyen onlarca tanker gördüğünü söyledi. Yazıcı, ''Mevzuata göre özelleştirme işlemleri Danıştay vizesine tabiidir. İki ay içinde bu vize yapılmalıdır. Danıştay hukuka uygunluğuna 30 ay sonra karar verdi. 2009 yılı sonuna denk geldi. Firma 1 miyar 275 bin dolar Hazine'ye ödeme, 400 milyon dolar da yatırım yapacaktı. Firma teminatını yakıp, vazgeçti. İkinci sıradaki de vazgeçti. Kampanya sürecinde Anayasa'nın 125. maddesinde yaptığımız değişikliklerden bir tanesi de, 'idari yargı yerindelik denetimi yapamaz' oldu. Bunu anlatırken hep İzmir limanı örneğini verdim. Liman umarım kısa zamanda toparlanır. Artık dökme yük gelmeyecek. Ulaştırma Bakanlığı da yatırım yapacak. Yolcu taşıyan gemiler için yapılacak iskele uzatması yap işlet devretle yapılacak. Liman, yatırımlardan sonra tekrar uluslarası özelleştirme sürecine girecek' dedi. Yazıcı, İzmir Ekonomik Koordinayson ve Kalkınma Kurulu'nun yatırımın hızlandırılması talebiyle ilgili olarak muhattabın Ulaştırma Bakanlığı olduğunu ancak Hükümet nezdinde destek vereceklerini söyledi. Yazıcı, ''İzmir'in bu tür projeleri hızlı şekilde hayata geçirmesi önemli. Katma değer sağlayan meslek odaları yerel yöneticiler buna zorlamalılar. Bunu da yapıyorlar' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
İtirafçı, bunu ilk kez mahkemede söyledi: Arif'in kızını öldürdüm, bu cesedi yok edeceksin

"Arif'in kızını öldürdüm, cesedi yok edeceksin"

Amcayı ilk başta ölümüne savunan avukat çark etti

Amcayı ilk başta ölümüne savunan avukat çark etti

Narin'in gözaltına alınmayan tek amcası konuştu: Onu toprak bile kabul etmeyecek

"Onu toprak bile kabul etmeyecek"

2 yaşındaki bebeğe cinsel istismar şüphesi! Anne tutuklandı

2 yaşındaki bebeğe cinsel istismar şüphesi! Anne tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title