Haberler

İtirafçı mahkemede ifade değiştirdi: Narin'in cesedini tek başıma çuvala yerleştirdim

Güncelleme:

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin'in cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Nevzat Bahtiyar'ın mahkemeye verdiği ifadedeki çelişki dikkatlerden kaçmadı. İlk ifadesinde cesedi amcayla birlikte çuvala koyduklarını söyleyen Bahtiyar, mahkemede bu ifadesini değiştirerek "Daha sonra ben kendi ikametimde Narin'in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim" dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

AMCA TARAFINDAN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanan Nevzat Bahtiyar (48) sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde, amca Salim Güran tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasında bulundu.

"BU CESEDİ ALIP YOK EDECEKSİN"

Nevzat Bahtiyar, olayla ilgili şunları anlattı; "Narin'in cesedini derenin kenarına bıraktığım zaman üzerine bir taş koyduğumu hatırlıyorum. Cesedin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdim, üstüne bir taş koydum. Dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Savcılıkta verdiğim ifademde geçen Salim'in bana dediği 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm.' şeklindeki ifade doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum."

"NARİN'İN CESEDİNİ TEK BAŞIMA ÇUVALIN İÇERİSİNE YERLEŞTİRDİM"

Olay günü muhtar Salim Güran ile Narin'in cesedini kendi aracına yerleştirdiklerini belirten şüpheli, "Daha sonra ben kendi ikametimde Narin'in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim." ifadesini kullandı. Narin'i arama çalışmaları sırasında Salim Güran'ın tedirgin olduğunu fark ettiğini anlatan Nevzat Bahtiyar, ifadesinde şunları kaydetti; Ona benzer bir tedirginliği başka birinde gördüğümü hatırlamıyorum. Arama faaliyetleri sırasında Salim ve yanındaki jandarma personeli, annemin avlusundaki eski kuyuya bakmaya geldiler. Narin'in cesedini gömdükten sonra ilk defa Salim ile burada yüz yüze geldik. Jandarma personeli olduğu için bana bir şey sormadı. Bunun haricinde Narin'in hiçbir akrabası bana Narin'in cesediyle ilgili hiçbir şey sormadı. Daha önce de arama kayıtlarım arttığı için kayıtlarımı silmiştim. Olay günü ile alakalı da kayıtlarımı kendim sildim. Kimsenin bu yönde telkin veya tavsiyesi olmadı. Bu durumdan dolayı pişmanım."

"ŞÜPHELİLERİ KORUMAYA ÇALIŞTIĞI İZLENİMİ UYANDIRDI"

Nöbetçi sulh ceza hakimliğinin kararında, Nevzat Bahtiyar'nin diğer şüpheli Salim Güran'ın kendisine teslim ettiği Narin Güran'a ait cesedi çuvala koyarak dere kenarına gömdüğüne dair ikrarda bulunduğu ifade edilerek, "Şüphelinin bir kısmını ikrar etmesine karşın bir kısım soruları cevapsız veya muğlak bırakması sebebiyle birtakım şüphelileri korumaya çalıştığı izlenimi uyandırdığı, şüpheli ifadelerinin kısmen çelişkiler barındırdığı" belirtildi.

Kararda, şunlar kaydedildi; "Soruşturmanın henüz tamamlanmamış oluşu ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5. maddesinde öngörülen geçerli şüphe sebeplerinin, Anayasanın 19. maddesinde belirtilen kuvvetli belirtinin ve CMK'nin 100/1. maddesinde öngörülen kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu müsnet suç için kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, müsnet suçun CMK 100/3. maddesinde belirtilen katalog suçlardan oluşu, verilmesi beklenen cezaya göre şüphelinin kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel bulunması, tutuklama tedbirinin ölçülü olması ve bu safhada adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından şüphelinin CMK 100 ve devamı maddeleri gereğince tutuklanmasına karar verilmiştir."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Diyarbakır Güncel

Kahreden fotoğraf! Narin'in cansız bedeninin dereden çıkarılma anı ortaya çıktı

Kahreden fotoğraf! Narin'in cansız bedeninin dereden çıkarılma anı

FBI, 'Suikast girişimi' dedi! Trump golf oynarken ateş açılmıştı

FBI, 'Suikast girişimi' dedi! Trump golf oynarken ateş açılmıştı

Makarna fabrikasındaki patlamadan acı haber! Soğutma çalışmaları esnasında cansız bedenine ulaşıldı

Makarna fabrikasındaki patlamadan acı haber geldi

Netanyahu kendini malum sona hazırlamış! Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararı çıkmadan kınadılar

Netanyahu kendini malum sona hazırlamış! Daha karar çıkmadan kınadılar

500

Yorumlar (8)

Kırmızı Beyaz:

Amca kızı öldürüp neden başkasını da şahit etsin. Bana mantıklı gelmiyor.

50
2
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

Çocuk katletmiş tiplerden, yalandan kaçınması mı bekliycez.

33
0
yanıtYanıtla
Perwer:

Ortada infial yaratan bir cinayet var ve koskoca devlet failleri bilmesine rağmen bunları konuşturamıyor. Konuşturmanın çeşitli yolları var, bunların devreye alınması lazım. Yeter artık

28
2
yanıtYanıtla
Buğra Er:

Kansz oenigi

18
0
yanıtYanıtla
Ersan Midilli:

İdamm idamm

5
1
yanıtYanıtla
Ahmet Melih ALEMDAR:

2 kere ifadesini değiştirdi. Yine değiştirecek. Bu kızı aile değil bu N.B denen cani katletti. Başından beri herkes aile dedi. Şu noktayı kaçırmayın, N.B kendiliğinden jandarmaya gidip de itirafta bulunmadı. Kamera kayıtlarından N.B nin kırmızı aracı dere civarında gozuktukten sonra gözaltı sırasında itiraf ettirdi jandarma. Ben öldürdüm diyemedi. Iki ihtimal var. Ya N.B yada onun ailesinden birinin yapma ihtimali çok yüksek. Narin in otopsisinde bunun Dna sinin cikma ihtimali çok yüksek

3
1
yanıtYanıtla
Siranuş Nermer:

katil niye dobra dobra çıkıp demiyo ben yaptım diye

4
0
yanıtYanıtla
Cizreli:

Bu yapmış başkası değil

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title