Haberler
Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama! Yangına müdahale devam ediyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

İşte 7 kişiyi öldüren Bahtiyar Aladağ'ın son görüntüleri

İşte 7 kişiyi katleden caninin son görüntüleri

İşte İnsanlığın En Eski Mesleği!

İşte İnsanlığın En Eski Mesleği!
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son Bilimsel Keşifler, İnsanlığın En Eski Mesleği ile İlgili Kalıplaşmış Bilgiyi Değiştirecek Bulgular İçeriyor.

Cemal Demir Bildiriyor- Son bilimsel keşifler, insanlığın en eski mesleği ile ilgili kalıplaşmış bilgiyi değiştirecek bulgular içeriyor. Buna göre kasaplık, dünyanın en ünlü fosili Lucy'nin türdeşleri arasında 3,4 milyon yıl önce başlamış. Nature dergisinde sonuçları açıklanan antropolojik araştırmalarda, Afrika'da bulunan 3,4 milyon yaşındaki hayvan kemikleri fosilleri üzerinde kasaplık izleri bulundu. Taştan yapılmış bazı aletlerin izleri, Lucy'nin dahil olduğu insansıların et yemeye ve alet kullanmaya bilinenden en az 800 bin yıl önce başladığını ortaya koyuyor.

Leipzig'de bulunan Max Planck Enstitüsünün Antropoloji uzmanı Shannon McPherron ve arkadaşlarının bulduğu fosiller, "insansıların' bu tür davranışlarına ilişkin de ilk bilimsel bulgu. Bulgulara, Etiyopya'nın Dikika araştırma bölgesinde yapılan kazılarda ulaşıldı. Bilim adamları bu aletlerin bilinçli olarak mı yapıldığını yoksa tesadüfen bulunmuş sivri kayaların mı kullanıldığını bilmenin mümkün olmadığına dikkat çekiyor. Bugüne kadar kemiklerinde taş aletlerle kasaplık izlerine rastlanan son fosil yine Etiyopya'da Bouri'de bulunan 2,5 milyon yıllık bir iskelete aitti. Bugüne kadar bulunmuş en eski taş aletler ise Etiyopya'nın Gona bölgesinde keşfedilen 2,6 milyon ve 2,5 milyon yıllık taş aletler. Bilimadamları, 2,5 milyon yıl önce taştan aletlerle et yemenin iyice yaygınlaştığını ve bu beslenme devrimi sonucu insansıların beyninin büyümeye ve biyolojik değişim geçirmeye başladıklarını belirtiyor.

1974 yılında Etiyopya'da bulunan Lucy 3,2 milyon yaşında bir kadın iskeletine ait fosil. Lucy'nin türdeşleri Afrika'da 4 milyon-3 milyon yıl öncesi arasında yaşadı. "Aferensis' olarak adlandırılan bu türe ait fossiller sadece Etiyopya'nın Dikika bölgesinde bulunabilmiş durumda. Bu türün avlandığına ya da ateş yaktığına dair bir bulguya ise henüz ulaşılabilmiş değil. Bazı bilim adamları ise yeni bulguların alet kullanımının başlangıcının 7 milyon yıl önceye kadar gidebileceğini düşündürdüğünü ifade ediyor.(ANKA)

(CD/CK/DS/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel
title