Haberler

İsrail Ordusunun Cenin'e Düzenlediği Saldırıda 5 Filistinli Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

İsrail ordusunun Cenin'in Kabatiya beldesinde düzenlediği baskın ve insansız hava aracı saldırısında 5 Filistinli yaşamını yitirirken, 12 kişi de yaralandı. Olayda, İsrail askerleri bir evi kuşatıp ateş açtı ve roket kullandı, ardından çıkan çatışmada birçok kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Cenin'in Kabatiya beldesine düzenlediği baskın ve insansız hava aracı (İHA) saldırısında 5 Filistinli öldü, 12'si yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail askerleri Cenin kentindeki Kabatiya beldesine baskın düzenledi. İsrail askerleri burada Filistinlilere ait bir evi kuşattı.

Bölgedeki İzzet Ebu er-Rab Okulu yakınlarında konuşlanan İsrail özel kuvvetleri kuşatılan eve ateş açtı ve roket attı. Saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybetti.

Saldırıya ilişkin yayımlanan görüntülerde, İsrail askerlerinin evin çatısına çıkarak, ölen Filistinlilerin naaşlarını sürükleyerek dışarı çıkardığı ve sonra da bir cesedi tekmeleyerek aşağı attığı görüldü.

Görgü tanıklarının aktardığına göre, kuşatma altındaki evin yakınında ve okulun çevresinde gerçek mermiyle 8 kişi, bir askeri aracın bir kamu aracına çarpması sonucu da 2 kişi yaralandı.

İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz kullanması sonucu okul çevresinde onlarca öğrenci boğulma tehlikesi yaşarken, olaylar öğrenciler arasında paniğe yol açtı.

Filistin Kızılayı İsrail askerlerinin, ekiplerinin kuşatılan eve ulaşmasını engellediğini aktardı.

İsrail ordusunun İHA ile bir araca düzenlediği saldırıda bir, kasabanın girişinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu da bir Filistinli hayatını kaybetti, biri çocuk 2 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Kaynak: AA / Gülşen Topçu - Güncel

İnsansız Hava Aracı Savaş ve Çatışma İnsan Hakları Orta Doğu Güvenlik Politika Filistin Güncel İsrail Dünya

Güran ailesi 19 gün boyunca rol yapmış! Adli Tıp Kurumu raporu geldi! İşte Narin'in ölüm tarihi

Adli Tıp Kurumu raporu geldi! İşte Narin'in ölüm tarihi

Savaş resmen başladı! İsrail, Lübnan'ı vuruyor

Savaş resmen başladı! İsrail Lübnan'ı vurdu

Bu kadarını Hizbullah da tahmin etmemiştir! İsrail çağrı cihazlarını akılalmaz bir yöntemle patlatmış

İsrail çağrı cihazlarını akılalmaz bir yöntemle patlatmış

İşte İsrail saldırısı sonrası Lübnan'ı bekleyen en büyük tehlike!

İşte İsrail saldırısı sonrası Lübnan'ı bekleyen en büyük tehlike!

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });