Haberler

İsrail Ordusu: ABD İran'ın Füze Saldırısına Hazırlanıyor

Güncelleme:

İsrail ordusu, ABD'nin İran'ın yakın zamanda İsrail'e füze saldırısı düzenleme hazırlığında olduğunu ilettiğini duyurdu. Ordunun sözcüsü, olası saldırılara karşı hazır olduklarını belirtti ve güvenlik kısıtlamaları getirildiğini açıkladı.

İsrail ordusu, ABD'nin İran'ın "yakın zamanda" İsrail'e füze saldırıları düzenleme hazırlığında olduğunu kendilerine ilettiğini duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Adraee, "Kısa bir süre önce ABD'deki ortaklarımız bize, İran'ın yakın zamanda İsrail'e füze fırlatma hazırlığı içinde olduğunu gözlemlediklerini bildirdi." ifadesini kullandı.

İsrail ordusunun hazır durumda olduğunu savunan Adraee, İran'dan yapılması muhtemel saldırılarla "daha önce olduğu gibi mücadele edebileceklerini" kaydetti.

İran, 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı.

İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

Doğu Kudüs dahil yeni kısıtlamalar getirildi

Adraee, ayrıca İsrail ordusunun yayımladığı güvenlik talimatlarına uyulması gerektiğini vurguladı.

Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırısı başlattığını duyuran İsrail ordusu, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün de aralarında olduğu bazı bölgelere yeni kısıtlamalar getiren "güvenlik talimatları" yayımlamıştı.

Doğu Kudüs, Kuzey Batı Şeria ile Batı Kudüs olmak üzere belirli bölgeleri kapsayan yeni güvenlik talimatları doğrultusunda, bu bölgelerde açık alanda yapılacak toplantılara 30, kapalı alan toplantılarına da 300 kişi sınırlaması getirilmişti.

Yalnızca olası bir alarm durumunda korunaklı bir alana ulaşılabilecek yerlerde iş ve eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesine izin verileceği duyurulmuştu.

Uluslararası İlişkiler Orta Doğu Politika Güvenlik İsrail Güncel Dünya İran

Netanyahu yine 'İran' dedi ama bu kez bir fark var

Netanyahu yine 'İran' dedi ama bu kez bir fark var

Eski Pentagon yetkilisi Rubin'den skandal sözler: Erdoğan artık yürüyen ölü

Nasrallah'ın ölümü üzerinden Erdoğan'a küstah sözler: Artık yürüyen ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek

"İsrail gözünü Türkiye'ye dikecek"

Özgür Özel: Cumhurbaşkanını makama saygısızlık yapmadan karşıladık

İşte Meclis'e damga vuran görüntüye Özel'in yorumu

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Çilimli Belediyespor Taşköprü Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Çilimli Belediyespor Taşköprü Spor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Çilimli Tarsus İdman Yurdu Anamur Belediyespor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Tarsus İdman Yurdu Anamur Belediyespor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Geredespor Suluova Sebat Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Geredespor Suluova Sebat Spor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Geredespor Suluova Kumluca Belediye Spor Eskişehirspor Kulübü CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Kumluca Belediye Spor Eskişehirspor Kulübü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi k Mezitli 33 Spor Homurlu 1951 Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Mezitli 33 Spor Homurlu 1951 Spor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Mezitli 33 Ereğlispor Ömeranlı SK CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Ereğlispor Ömeranlı SK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ereğlispor Ömeranlı SK maçı kaç Bartınspor Eflani Spor Kulübü CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Bartınspor Eflani Spor Kulübü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bartınspor Eflani Manavgat Belediyespor Kaş Kınık Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Manavgat Belediyespor Kaş Kınık Spor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Mana Akşehir Spor Osmanlı 1453 Spor Kulübü CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Akşehir Spor Osmanlı 1453 Spor Kulübü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ak 2 Eylül Spor Keçiborlu Belediye Spor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi 2 Eylül Spor Keçiborlu Belediye Spor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? 2 Ey Keçiören Belediyesi Bağlum Sorgun Belediyespor CANLI İZLE şifresiz! BAL Ligi Keçiören Belediyesi Bağlum Sorgun Belediyespor maçı ne zaman, saat kaçta,
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });