Haberler

Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı

Güncelleme:

İsrail, Filistin devletini tanıyacağını duyuran İrlanda ve Norveç'teki büyükelçilerini geri çağırma kararı aldı. Tanıma kararını kesinleştirmesi durumunda İspanya'nın da Madrid Büyükelçisi geri çağrılacak.

3 ülkenin daha Filistin'i resmen tanıma kararı alması sonrası İsrail'den ilk tepki geldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sürerken İrlanda, Norveç ve İspanya gündem yaratan bir karar aldı. 3 ülke, Filistin'i devlet olarak tanıyacak. İrlanda ve Norveç kesin kararını duyururken, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıyacaklarını açıkladı.

BÜYÜKELÇİLERİ "DERHAL" ÜLKEYE ÇAĞIRDI

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Dublin ve Oslo'daki İsrail büyükelçilerini istişare için "derhal" ülkeye çağırdığı belirtildi. Büyükelçililerin, İrlanda ve Norveç'in Filistin devletini tanıyacağını duyurması nedeniyle geri çağırıldığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Katz, İspanya'nın da Filistin devletini tanıma kararı alması durumunda benzer adımı atarak İsrail'in Madrid Büyükelçisinin de geri çağrılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Filistin İspanya Madrid Norveç İsrail Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Bakmadan Geçme

Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (14)

Özcan Özcan:

Yaşasın türkiye azerbaycan israil kardeşliği.

45
328
yanıtYanıtla
Murat Olcer:

yaw bi ikile küçük eni?te

yanıt109
yanıt11
bülent iyigün:

ALLAH bize yahudiyle dost olmayı yasakladı fakat sen dostta kardeşte olabilirsin ,,

yanıt89
yanıt15
Cengiz Tuğlu:

Bu üçlü bana kalırsa farklı işler peşinde

yanıt20
yanıt7
Özcan Özcan:

bülent sen düşmansan adamlar da sana düşman vuruyorla haliyle filistini o zaman niye kola döküp ağlıyorsunuz?Düşman sonuçta bomba yerine gül atacak değil ya????

yanıt10
yanıt28
Altay Bozkurt:

ÖZCAN SEN BI SUS YA !!! AGZINI ACTIGIN ZAMAN KOKMUS BALIK KOKUSU GELIYO BURNUMA !!

yanıt0
yanıt1
hic33:

Milli, dini birlik ve beraberlikle bilim ve teknolojiyi esas alıp gelişecek, güçleneceksin. Kendini böyle aciz, acınacak durumlara düşürmeyeceksin. İkide bir en az üç çocuk tavsiyesi ile gücü, eski bir arap cahiliye adeti olan nüfus, insan çokluğu olarak görenler için önemli olanın nicel üstünlük değil, nitel üstünlük olduğunu, 8 milyonluk nüfusuyla 1,5 milyara kafa tutan israil gösteriyor işte.

62
84
yanıtYanıtla
Özcan Özcan:

müslümanlar şeriat belasından kurtulmadıkça ezilmeye mahkum olacaklar.Çünkü düğme baştan yanlış iliklendi.

yanıt43
yanıt189
Akin Akasya:

İyi yaptınız, eksik olmayın... Yalnız neden bugüne kadar beklediniz? Bu kadar masum katledilmeden önce Filistin'in devlet olma hakkı yok muydu sizin nazarınızda diye sorarlar adama?

35
3
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

israili tanima karari geri cekilmeli insan cagina gelene kadar

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title