Haberler

İsrail'in Suriye'ye Hava Saldırıları

Haberler
Güncelleme:

Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail ordusunun Suriye'nin güney ve orta bölgelerine yönelik bir dizi hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Saldırılarda kullanılan füzelerin Golan Tepeleri ve Lübnan hava sahasından fırlatıldığı belirtildi.

ŞAM, 26 Ekim (Xinhua) -- Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail güçlerinin Suriye'nin güney ve orta bölgelerindeki askeri tesislere bir dizi hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Cumartesi günü yerel saatle 02.00 civarında gerçekleştirildiği bildirilen saldırılarda İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri ve Lübnan hava sahası yönünden fırlatılan füzeler kullanıldı.

Bakanlığa göre, Suriye hava savunması çok sayıda füzeyi önleyerek düşürdü. Saldırıların tam etkisinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

İngiltere merkezli bir savaş gözlemcisi olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail uçaklarının İran'la bağlantılı hedefleri vurmak üzere Suriye hava sahasına girdiğini, Suriye hava savunma sistemlerinin uçakları durdurmaya çalıştığını ancak hedeflerine ulaşmalarını engelleyemediğini duyurdu.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Golan Tepeleri Diplomasi Orta Doğu Güvenlik Politika Lübnan Suriye İsrail Güncel Dünya Dizi

İsrail: Misilleme operasyonunun adı 'Tövbe günleri'

İsrail'in "operasyon" olarak tanımladığı saldırının adı epey ilginç

Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışına Erdoğan neden sessiz kaldı? Yavaş'ın dikkat çeken bir tespiti var

Cumhurbaşkanı Erdoğan neden sessiz? Yavaş'ın bir tespiti var

Katliam gibi kaza! İki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi

Katliam gibi kazada 5 kişi hayatını kaybetti

Ukala tavırlarla polise silah çeken şahsın görüntüleri ortaya çıktı

Ukala tavırlarla polise silah çeken şahsın paketlendiği anlar

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title