Haberler

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında 5 kişi öldü

Güncelleme:

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde yer alan üç köyü hedef alan hava saldırılarında 5 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. Saldırılar sonucunda birçok ev yıkıldı ve hasar gördü.

BEYRUT, 19 Temmuz (Xinhua) -- İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinin orta kesiminde yer alan üç köyü hedef alan hava saldırılarında 5 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı.

Adlarının gizli kalması koşuluyla Xinhua'ya bilgi veren Lübnanlı askeri kaynaklara göre, İsrail'in Perşembe günü Safed, Çakra ve Mecdel Selm köylerine düzenlediği beş hava saldırısında 7 ev yıkıldı, 25 ev de hasar gördü.

Kaynaklara göre, Lübnan Sivil Savunma Dairesi'nin yanı sıra, İslami Sağlık Kurumu ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden çok sayıda ekip cansız bedenleri ve yaralıları ülkenin güneyindeki hastanelere nakletmek üzere saldırıya maruz kalan bölgelere gitti.

Lübnanlı güvenlik kaynakları Xinhua'ya, ülkenin güneyindeki Nebatiye kentinde bir Hizbullah askeri yetkilisinin hava saldırısında öldürüldüğünü söyledi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Uluslararası İlişkiler Savaş ve Çatışma Orta Doğu Güncel Lübnan İsrail Dünya

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'dan 'BB-'ye yükseltti

Piyasalar merakla bekliyordu! Fitch, Türkiye kararını açıkladı

Meteorolojiden yurt genelinde yağış uyarısı

Meteorolojiden yurt genelinde yağış uyarısı

Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Acil iniş yapan Hindistan uçağında korkulan olmadı

Sakince kafeye gelen kadın, masada oturan adama kurşun yağdırdı

Sakince içeri giren kadın, peş peşe tetiğe bastı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title