Haberler

İsrail Genelkurmay Başkanı Arap Ülkeleriyle Güvenlik İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirdi

Güncelleme:

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, Bahreyn'de bazı Arap ülkelerinin askeri yetkilileriyle bölgesel güvenlik ve işbirliğinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdiği belirtildi. Toplantıda İsrail ve Arap ülkeleri arasındaki askeri diyalog ve işbirliğinin devam ettiği vurgulandı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, 10 Haziran'da, Bahreyn'in başkenti Manama'da bazı Arap ülkelerinin askeri yetkilileriyle bölgesel güvenlik ve işbirliğinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdiği yazıldı.

ABD'de yayın yapan "Axios" haber sitesinin, adı açıklanmayan iki yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla ve İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi'nin yanı sıra Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır'dan üst düzey generaller, Manama'daki toplantıda bir araya geldi.

Haberde, toplantının "İsrail ve Arap ülkeleri arasındaki askeri diyalog ve işbirliğinin", İsrail'in Gazze'deki saldırılarına yönelik sert kamuoyu eleştirileri ve kınamalara rağmen CENTCOM himayesinde devam ettiğinin bir işareti olduğu savunuldu.

Ayrıca haberde, CENTCOM'um himayesinde yapılan toplantının "bölgesel siyasi hassasiyetler" nedeniyle kamuoyuna açıklanmadığı aktarıldı.

İsrail ordusu toplantıya ilişkin açıklama yapmayı reddederken, CENTCOM'un da konuya ilişkin sorulara yanıt vermediği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Güvenlik Politika Bahreyn Güncel İsrail

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title