Haberler

İSKİ İstanbul'u Sırtında Taşıyor

İSKİ İstanbul'u Sırtında Taşıyor
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Belediyeler Birliği tarafından İSKİ personeline yönelik düzenlenen 6 aylık geniş kapsamlı eğitim programı başladı.

İlk eğitimde "Verimlilik ve Performans" konusunda sunum yapan Prof. Dr. Recep Bozlağan, "İSKİ İstanbul'u, İstanbul Türkiye'yi sırtında taşıyor" diye konuştu.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen İSKİ Hizmet içi eğitim programları başladı. Altı ay sürecek ve Mevzuat-Yönetmelik eğitimlerinden, kişisel gelişim programlarına kadar toplam 192 eğitimin gerçekleştirileceği organizasyon, Eylül ayında sona erecek. Eğitim programı kapsamında ilk olarak "Verimlilik ve Performans" konferansı düzenlendi. Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Recep Bozlağan, "İSKİ'nin İstanbul için ne kadar özel, ne kadar değerli bir kurum olduğu bilinmeli. İSKİ'nin çalışanı, kurumunun itibarını en yüksek seviyede tutmakla mükellef. İstanbul Türkiye'yi sırtında taşıyor, İSKİ de İstanbul'u sırtında taşıyor" diyerek sözlerine başladı.

"HER İNSAN BİR DERYADIR"

Kurumlarda öneri sunma uygulamasının geliştirilmesinin çok önemli olduğunu belirten Prof. Bozlağan "Her insan bir deryadır. İnsan kaynağı, sadece emeğinden, iş gücünden faydalanmak demek değildir. Her insan bir beyindir. Her beyin de aslında bir evrendir. Kurumun tepesindeki yöneticinin bile göremeyeceği bazı şeyleri en aşağıdaki çalışanlar çok rahat bir şekilde görebilir. Bu nedenle bu insanların fikirlerinden, görüşlerinden yararlanılması gerekiyor" diye konuştu.

"TOPLANTILAR, AMİRLERİN ARENASINA DÖNÜŞMEMELİ"

Sunumunda toplantı yönetiminin önemine değinen Prof. Dr. Recep Bozlağan, "Toplantıların çok iyi organize edilmesi ve yönetilmesi gerekiyor. Maalesef bizde toplantılar amirlerin arenasına dönüşüyor. Böyle olmamalı. Saatler geçiyor fakat ciddi bir sonuç alınmıyor. Bu da kurum içinde personelin performansını ciddi bir şekilde olumsuz etkiliyor" dedi.

"HERKES İLTİFAT DUYMAK İSTER"

Prof. Dr. Bozlağan, "Kurum yöneticilerinin etrafında sürekli iltifat eden insanlardan oluşan bir ekip değil de, kendilerine gerçekleri söyleyen, kendilerini gerektiğinde uyarabilen insanlar olmalı. Bütün yöneticiler iltifat duymak ister, kimse gerçekleri duymak istemez. Oysa hayat gerçektir ve gerçeklerin bilinmesi ve ona göre de tedbir alınması gerekiyor" diye konuştu.

"LİDER, FEDAKÂRLIK EDER"

Düzenli bir çalışma ortamının sunulması gerektiğinin de altını çizen Prof. Dr. Recep Bozlağan, "Bir tepe yöneticisinin odası adeta bir kralın dairesi gibiyken, onun altındaki insanların çalışma alanları bakımsız olursa, bu insanlardan verimlilik elde edemeyiz. Lider, fedakarlık eder. Yönetici, maddi-manevi kazandığını başkalarıyla paylaşıyorsa o kurumda verimlilik artar. Maalesef özel sektörde prim sistemi uygulayan birçok kurum, ya primleri zamanında ödemez ya da eksik öder. Günümüz asgari ücreti istenen seviyede değil. Ülke geneli için baktığımızda, yüksek düzeyde arttırılması mümkün olmayabilir ama nitelikli işlerde çalışan insanların ücretinin de çok daha nitelikli olması gerekiyor. Özel sektör olsun, kamu olsun; insan eğer karnı dolu ise, cebi dolu ise evine mutlu ve huzurlu gidiyor" dedi.

"AMİRLİK, MOTİVASYON MAKAMIDIR"

Teşekkür etmeyi bilmeyen bir yöneticinin başarılı olamayacağına da dikkat çeken Prof. Bozlağan, "Başarı, koltuğu kazanmakla değil, koltuğun hakkını vermekle olur. Bu da ilk önce erdemle olur. Teşekkür dahi etmeyi bilmeyen veya astlarına teşekkür etmek istemeyen bir yönetici başarılı olamaz. Amirlik, iltifat ve motivasyon makamıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close