Haberler

İş Kadınları Çözüme Destek İçin Diyarbakır'da

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Türkiye'nin önemli iş kadınları bir araya gelerek 'Çözüm sürecinde' yatırımları değerlendirdi.

Diyarbakır'da Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ile Türkiye'nin önemli iş kadınları bir araya gelerek 'Çözüm sürecinde' yatırımları değerlendirdi. Akşit, "Bugün burada olmamamızın bir nedeni de ülkemiz çözüm süreci yaşıyor. 'Artık anneler ağlamasın' diyoruz. Anneler, babalar gizli gizli gözyaşı dökmesin, gencecik fidanlar siyasi görüşü ne olursa olsun ölmesin dağlarda. Bu ülkeye hayırlı evlatlar olsunlar istiyoruz" dedi.

Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, iş kadınlarını yönelik yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Renklerimiz, doğum yerlerimiz farklı da olsa hepimiz bu ülkenin; Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız. Dolayısıyla hepimizin elini taşın altına koyarak 'Ülkemiz için ne yaptık? Bugüne kadar, bundan sonrasını ne yapabiliriz? Birlikte gözden geçirelim' dedik. Sizleri Doğu'nun değeri, kültür bakımından çok zengin, tarihi değerlere sahip ancak son dönemlerde maalesef çok iyi şeylerle değil, olmaması gerekenlerle anılan Diyarbakır'a getirmeyi planladık. Amacımız; bölgeyi, Diyarbakır'ı tanımanız, hem de bölgeye neler yapılabilir izlerinde düşünmeniz. Bizler düşünüyoruz ama sizlerin düşünme boyutu farklı, sizlerin katacağı değer çok daha önem katar."

Akşit, lkenin kadınları ve çocukları olarak bu ülkeye neler katabilirizin peşinde olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bugün burada olmamamızın bir nedeni de ülkemiz çözüm süreci yaşıyor. 'Artık anneler ağlamasın' diyoruz. Anneler, babalar gizli gizli gözyaşı dökmesin, gencecik fidanlar siyasi görüşü ne olursa olsun ölmesin dağlarda. Bu ülkeye hayırlı evlatlar olsunlar istiyoruz. İşte bu süreçte herkes elini taşın altına koysun dedik. Bölgeyi, kalkındırmak, barışı imzalamak bir anlamda barış imzalamak, aslında bir küslük yok ortada ama maalesef gelinen süreç bizi o noktaya taşımıştır. Biz bundan sonrasında artık ülkemizde terör istemiyoruz. Artık ülkemizde kan dökülmesin istiyoruz. Nasıl ki komşu ülkelere, bir çok ülkeye barışı taşıyorsak, çözüm üretebiliyorsak kendimizi içinde bunu yapabiliriz. Geldiğimiz noktada bugün hakikaten akil insanlar başta olmak üzere halkın arasındalar ve bu süreci onlar dolaşıyorlar, dinliyorlar ve paylaşıyorlar. Halkla birlikte çözüm üretmeye çalışıyorlar. Bugün bizim burada oluşumuzu da aslında böyle bir hareket, sizler, iş kadınları olarak bir çoğunuz İstanbul'dan olmak üzere kalkıp işinizi, gücünüzü bırakıp Diyarbakır'a geldiniz. Neden? Diyarbakır ve bölge için, sadece Diyarbakır değil. Bölge için ne yapabiliriz araştırmak ve gözlemlemek için. İnanıyorum ki bizim kadınalırımızı buradan çok şey çıkaracaktır. Bizler çünkü çok farklı bakar kadınlar olaylara, birçok kişinin görmediğini bizler görürüz. İş kadınlarımızın burada gözden kaçırmayacağı çok şey olacaktır. ve bu değerlendirmeyle de inanın bölge daha farklı bir sürece taşınacaktır."

"BOYNER: BÖLGE ÖNEMLİ FIRSATLARA GEBE

TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner, daha önce çeşitli vesilerle Diyarbakır'a bir çok kez geldiğini belirterek, zaman, zaman kentte üzüldüğü sahnelerle karşılaştığını söyledi. Boyner, şöyle dedi:

"Bugün çok daha farklı bir boyuttayız. Geleceğe ümitle bakmamamız için çok neden var diye düşünüyorum. Yatırımlara sadece ticari boyutuyla değil, kalbimizle de bakıyoruz. Mutlaka sosyal boyutu gözardı etmeden bakıyoruz. Bugün bölgedeki fırsatları değerlendirirken, sosyal boyutunu da unutmayacağımızdan eminim. Buraya Boyner Grubu'ndan 4 arkadaşımla geldim. Daha önce burada farklı faaliyetlerimiz oldu. Burada mağazalarımız var, ama ne için daha fazla istihdam yaratacak faaliyetler yapmayalım. Özellikle kadın ve genç işsizlik için yapılacak çok şey var. Bunun için tabii biraz altyapımızı da özen göstermemiz gerekiyor. Özellikle iş gücünü, geliştirmek, eğitmek ve meslek kazandırmak önümüzdeki dönemde çok önemli olur. Bu konuda da bizlere devletle birlikte koordine edilerek, ortak çalışılacak alanlar olacak. O kadar çok fırsat var ki hatta sadece kendi sektörümüzde değil. Doğa sporlarından tutun, turizmdeki olanaklar hatta organik tarıma kadar bu bölge çok önemli fırsatlara gebe."

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Dr. Gülden Türktan, ise Türkiye'de 7 milyon kadının çalıştığını 14 milyon kadının işsiz olduğunu söyledi.

CA,SS(GG/İD) - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close