İş Adamı Galip Öztürk'ün "Hakaret" Davası
İş adamı Galip Öztürk, firari savcı Muammer Akkaş'a Twitter üzerinden "hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında açılan dava kapsamında talimatla ifade verdi.
İş adamı Galip Öztürk, firari savcı Muammer Akkaş'a Twitter üzerinden "hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında açılan dava kapsamında talimatla ifade verdi.
Beykoz 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen talimat duruşmasında, şüpheli Galip Öztürk ve avukatı hazır bulundu.
Kimlik tespitinin yapılan Öztürk, iş adamı olduğunu ve aylık 10 bin lira gelirinin bulunduğunu söyledi.
Mahkeme hakimi Şeyda Kibar Yıldırım, Öztürk'e Tekirdağ 1. Asliye Ceza Mahkemesince hakkında çıkarılan yakalama kararını hatırlattı. Öztürk de, söz konusu yakalama kararının doğru olduğunu söyledi.
Duruşmada savunma yapan Öztürk, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Adı geçen şikayetçi basında da yer aldığı üzere, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde, Çağlayan Adliyesinin önünde bildiri dağıtan, suç tarihinde Cumhuriyet Savcısıyken FETÖ üyeliği sebebiyle meslekten ihraç edilen bir kişidir. Ben söylediğim sözlerim tamamen arkasındayım. Sözlerimin doğruluğu sonraki süreçte de kendisini göstermiştir. Beraatımı istiyorum" dedi.
Öztürk'ün talimatla alınan ifadesi, ilgili mahkemeye gönderildi.
Hakkında yakalama kararı bulunan firari savcı Muammer Akkaş, sosyal medya hesabından kendisi hakkında hakaret içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle iş adamı Galip Öztürk hakkında şikayetçi olmuştu. Öztürk hakkında, Tekirdağ 1. Asliye Ceza Mahkemesinde "hakaret" suçundan dava açılmıştı.
Davaya ilişkin değerlendirmede bulunan Galip Öztürk, şunları söyledi:
"Muammer Akkaş'ı kendi davamda savcı kılığına girip FETÖ adına tetikçilik yapması sebebiyle tanımıştım. Ancak Türkiye bu kişiyi 17-25 Aralık darbe girişiminde, mahkeme önünde FETÖ adına bildiri dağıtma şovuyla tanıdı. Bu şahıs FETÖ üyesi olduğu için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla meslekten ihraç edilmiş bir şahıstır. Şimdi öyle ilginç bir durum var ki, bu şahsın kendisine militan dediğim için açtığı dava kabul edilmiş ve ben mahkemede ifade veriyorum. Hukuk mantığıyla baktığınızda bu davanın yok hükmünde olması gerekir."