Haberler

İlker Başbuğ'un Avukatından Açıklama

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon Davası'ndan müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer ile 10 yıl hapis cezası alan emekli Tuğamiral Alaettin Sevim'in avukatı Murat Ergün'ün yaptığı yazılı açıklamada, ''TÜBİTAK bilirkişileri tarafından hazırlanan raporda, 5 No'lu harddisk üzerinde 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra 'oynama' tespit edilerek bildirilmiştir.

Ergenekon Davası'ndan müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer ile 10 yıl hapis cezası alan emekli Tuğamiral Alaettin Sevim'in avukatı Murat Ergün'ün yaptığı yazılı açıklamada, "TÜBİTAK bilirkişileri tarafından hazırlanan raporda, 5 No'lu harddisk üzerinde 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra 'oynama' tespit edilerek bildirilmiştir. Söz konusu rapor ile Donanma Komutanlığı Bilirkişi Heyeti ve diğer uzman kişi raporları doğrulanmış, 5 No'lu hard diskin 'kumpas' için kullanıldığı ortaya çıkmıştır"  ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda, 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramada bulunan "5 numaralı harddisk"  hakkında, TÜBİTAK bilirkişileri tarafından verilen 20 Ocak 2014 tarihli bilirkişi raporunun, "Balyoz", "Poyrazköy", "Askeri Casusluk", "Malatya Zirve" ile "Ergenekon" davalarını yakından ilgilendirdiği savunuldu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, İnternet Andıcı Davası ile Ergenekon Davasının birleştirilmesine ilişkin 5 Nisan 2012 tarihli kararında, 5 numaralı harddisk içerisindeki "proje" ve "kitleşim" isimli dijital verileri gerekçe olarak gösterdiği belirtilen açıklamada, "Bu iki dijital veriden özellikle 'proje' isimli olanın iddia olunan, İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın taslağı olduğu ileri sürülerek sivil memurlardan Genelkurmay Başkanı'na kadar Genelkurmay Karargahı tutuklanmıştır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığınca görevlendirilen bilirkişi heyetince hazırlanan 14 Ocak 2011 tarihli raporda aralarında 'proje' ve 'kitleşim' isimli dijital verilerin de bulunduğu 5 No'lu harddisk içindeki yüzlerce dijital verinin harddiskin kullanımdan kaldırıldıktan sonraki bir tarih olan 28 Temmuz 2009'dan sonraki bir tarihte sistem tarih/saati değiştirilmiş başka bir bilgisayardan aktarılarak kaydedilmiş oldukları belirtilerek, 'manipülatif' olarak nitelendirilmiştir. Proje isimli dijital veriyi hazırladığı ileri sürülen emekli Tuğamiral Alaettin Sevim, dijital verinin hazırlandığı ileri sürülen tarih ve saatte herhangi bir bilgisayarda çalışmadığını, başka bir karargahta yürütülmekte olan operasyonun karagah faaliyetini koordine ettiğini tanık anlatımları ve Genelkurmay Başkanlığının resmi yazıları ile ispatlamış olmasına rağmen, Ergenekon Davasına bakmakta olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi yukarıda belirtilen ve dosyaya sunulan bilirkişi raporu ve mütalaalarını dikkate almamış, mahkemece bilirkişi incelemesi yaptırılmasına ilişkin müteattit kereler yapılmış talepleri de reddetmiştir."

Poyrazköy davasına bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin bilirkişi incelemesi taleplerini kabul ettiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"5 No'lu harddiski, TÜBİTAK'a göndermiştir. TÜBİTAK bilirkişileri tarafından hazırlanan 20 Ocak 2014 tarihli raporda 5 No'lu harddisk üzerinde 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra 'oynama' tespit edilerek bildirilmiştir. Söz konusu rapor ile Donanma Komutanlığı Bilirkişi Heyeti ve diğer uzman kişi raporları doğrulanmış, 5 No'lu harddiskin, 'kumpas' için kullanıldığı ortaya çıkmıştır. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve karargahının tutuklanmasına kadar vardırılan 'internet andıcı' ve 'irtica ile mücadele eylem planı' davalarının delili olarak kabul edilen, Ergenekon isimli dava ile birleştirme gerekçesi olarak da gösterilen 'proje' ve 'kitleşim' isimli dijital verilerin içinde bulunduğu 5 No'lu harddisk ile ilgili TÜBİTAK bilirkişilerince hazırlanan 20 Ocak 2014 tarihli raporla Balyoz, Poyrazköy ve Askeri Casusluk, Malatya Zirve ile birlikte Ergenekon adı verilen davaların kurgu olduğu bir kez daha görülmüştür." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel
title
Close