Haberler

İcradan Kaçmak İsterken Düşüp Ölen Terzi, Gözyaşlarıyla Uğurlandı

İcradan Kaçmak İsterken Düşüp Ölen Terzi, Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Uşak'ta icra memurlarından saklanmak için çıktığı 7'nci kattaki evinin balkonundan düşerek ölen terzi, 35 yaşındaki Ali Yayla'nın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Uşak'ta çektiği krediye kefil olduğu arkadaşının taksitleri ödememesi nedeniyle kapısına gelen icra memurlarından saklanmak için çıktığı 7'nci kattaki evinin balkonundan düşerek ölen terzi 35 yaşındaki Ali Yayla'nın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze töreninde sinir krizi geçiren Yayla'nın anlaşmalı olarak boşandığı eşi S.U, "İcraya gelen memurlar, bu 3 çocuğun babasını öldürdü. Hesabını çocuklara versinler" diye feryat etti. Arkadaşının cenazesine de gelmeyen terzi G. T. 'nin 2 yıl önce krediyi çeker çekmez tek bir taksiti dahi ödemeden Uşak'ı terk ettiği öğrenildi.

Evli ve 3 çocuk babası terzi Ali Yayla, arkadaşı G. T. 'nin bir bankadan çekeceği 50 bin TL'lik kredi için 2 yıl önce kefil oldu. G. T. 'nin kredi taksitlerini ödememesi ve borcun faizleriyle birlikte 70 bin TL'ye ulaşması üzerine banka Yayla hakkında icra takibi başlattı. Ali Yayla, olayı eşine anlatıp hacizden kurtulmak için boşanmaları gerektiğini söyledi. Anlaşmalı olarak tek celsede boşanan çift, evlerinde birlikte yaşamaya devam etti.

Dün sabah saat 07. 30'da ise çiftin evinin kapısına icra memurları geldi. Paniğe kapılan Ali Yayla, yatak odası balkonuna saklanmaya çalıştı. İcra memurları ve avukatın kendisini aramak için yatak odasına geldiği duyan Yayla, deri kemerini beline ve balkon demirlerine bağlayıp 7'nci kattan kendini sarkıttı. Ancak, ağırlığı taşıyamayan kemer koptu ve terzi Ali Yayla zemine çakılarak yaşamını yitirdi.

Ali Yayla'nın cenazesi, bugün Uşak Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak Zümrüt Camii'ne getirildi. Cenazeye AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, İlçe Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Dr. İsmail Güneş, ikinci sıra adayı Mehmet Altay, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çavuşoğlu, terzi esnafı ve çok sayıda kişi katıldı.

Ali Yayla'nın cenazesi, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Karaağaç Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Evin önünde bekleyen Yayla'nın yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, 2 yıl önce hacizden kurtulmak için boşandığı, 3 çocuğunun annesi S. U ise sinir krizi geçirdi. S.U'nun çocuklarını kollarından tutup, "Eve icraya gelen memurlar bu çocukların babasını öldürdü. Hesabını çocuklara versinler" diye feryat etmesi yürekleri burktu.

Ali Yayla'nın cenazesi daha sonra evinin önünden alınarak Merkez'e bağlı Ciğerdede Köyü'ne götürülerek buradaki mezarlığa defnedildi.

VİCDANSIZ ARKADAŞ ORTADA YOK

Ali Yayla'yı ölüme götüren borçta kefil olduğu arkadaşı G. T. 'nin ise cenazeye katılmaması dikkati çekti. Yayla gibi terzi olan G. T. 'nin iki yıl önce krediyi çeker çekmez tek bir taksiti dahi ödemeden Uşak'ı terk ettiği, şu an İzmir'de yaşadığı öne sürüldü.

Bu arada, Ali Yayla'nın ölümüne neden olan olaya, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın el koyduğu, icraya gelen heyette yer alan herkesin tek tek ifadelerine başvurulacağı bildirildi.

- Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Sınır bölgesi 150 roketle vuruldu

Hizbullah'tan siber saldırılar sonrası İsrail'e misilleme

Seçil Erzan, Fatih Terim'den aldığı paraları ne yaptığını ilk kez açıkladı

Fatih Terim'den aldığı paraları ne yaptığını ilk kez açıkladı

Yol tartışması kanlı bitti: Baba, oğul ve gelin av tüfeğiyle öldürüldü

Baba, oğul ve gelin öldürüldü

Bakan Yerlikaya, Narin cinayetini soran muhabire 'sus' işareti yaptı

Yerlikaya'dan Narin cinayetini soran muhabire ilginç tepki

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });