Haberler

Huawei'nin HarmonyOS İşletim Sistemi 900 Milyon Cihazla Ekosistem Oluşturdu

Güncelleme:

Huawei'nin geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemi, 900 milyondan fazla cihazla canlı bir ekosistem oluşturdu. İlk olarak 2019'da piyasaya sürülen HarmonyOS, akıllı ekranlar, tabletler, giyilebilir cihazlar ve otomobiller gibi çeşitli cihazlar için tasarlanmış açık kaynaklı bir işletim sistemidir.

SHENZHEN, 21 Haziran (Xinhua) -- Çin'in teknoloji devi Huawei tarafından geliştirilen ve Apple'ın iOS ve Google'ın Android sistemlerine rakip olan HarmonyOS işletim sistemi, 900 milyondan fazla cihazla canlı bir ekosistem oluşturdu.

Huawei İcra Direktörü Yu Chengdong, şirketin Cuma günü Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Dongguan kentinde düzenlediği yıllık geliştirici konferansında söz konusu açıklamayı yaptı.

Akıllı ekranlar, tabletler, giyilebilir cihazlar ve otomobiller de dahil olmak üzere çeşitli cihaz ve senaryolar için tasarlanmış açık kaynaklı bir işletim sistemi olan HarmonyOS yahut Çince adıyla Hongmeng, ilk olarak Ağustos 2019'da piyasaya sürülmüştü.

Kaynak: Xinhua / Güncel

İşletim Sistemi Teknoloji Güncel Huawei

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title