Haberler

Hindistan, Papua Yeni Gine'ye 1 Milyon Dolar Yardım Açıkladı

Güncelleme:

Hindistan, Papua Yeni Gine'deki heyelan felaketi sonucunda yaşanan can kayıplarını ve hasarı göz önünde bulundurarak 1 milyon dolarlık acil yardım açıkladı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi de destek ve yardım sağlama sözü verdi.

YENİ DELHİ, 29 Mayıs (Xinhua) -- Hindistan, birkaç gün önce meydana gelen ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği heyelan felaketiyle sarsılan Pasifik ada ülkesi Papua Yeni Gine için 1 milyon ABD doları tutarında mali yardım açıkladı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı tarafından Salı günü yapılan açıklamada, "Hindistan yardım, rehabilitasyon ve yeniden yapılanma çabalarını desteklemek üzere 1 milyon ABD doları tutarında acil yardımda bulunuyor" denildi.

Kısa süre önce de Hindistan Başbakanı Narendra Modi taziyelerini iletmiş ve bu zor zamanlarında Papua Yeni Gine için mümkün olan tüm destek ve yardımı sağlamaya hazır olduklarını belirtmişti.

Modi'nin X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer almıştı: "Papua Yeni Gine'de meydana gelen yıkıcı toprak kaymasının yol açtığı can kayıpları ve hasar nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Etkilenen ailelere en içten başsağlığı dileklerimizi ve yaralıların bir an önce iyileşmesi için dualarımızı sunuyoruz. Hindistan mümkün olan her türlü destek ve yardımı sunmaya hazır."

Kaynak: Xinhua / Güncel

Papua Yeni Gine Narendra Modi Hindistan

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title