Haberler

Hayranları Tweet Attı, Elif Şafak Yanıtladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü yazar Elif Şafak, bugün hayatının en ilginç röportajlarından birini gerçekleştirdi ve Twitter'da hayranlarının Tweet'lediği soruları yanıtladı.

Türkiye'nin dünyaca ünlü yazarlarından biri olan Elif Şafak, aynı zamanda Twitter'ı en etkin kullanan isimlerden biri. Yazdığı romanlar ve yarattığı karakterlerle milyonlarca kişiye ulaşan Şafak, bu kez çok daha farklı bir yolla okurlarına ulaştı. Kişisel Twitter adresi @Elif_Safak 'tan takipçilerine ulaşan ve 20 Mart günü saat 15.00'da bilgisayar başında olacağını belirten Şafak, #womenwriting ve #kadınlarkitaplar hashtaglerini kullanarak kendisine soru yöneltecek hayranlarını yanıtlayacağını duyurdu. Şafak'ın, çektiği videolarla hem İngilizce hem de Türkçe yaptığı çağrısına binlerce yanıt geldi.

"YAZMAK YALNIZLIK,OKUMAK ÇOĞALMAKTIR"

Dünyanın dört bir yanındaki okurlarından gelen sorulardan 15'ine içtenlikle yanıt veren Şafak, yazı yazma hikayesinden kadına karşı şiddete kadar pek çok soruya hem İngilizce hem de Türkçe olarak cevap verdi. Şafak'ın ilk yanıt verdiği soru "Yazmak yalnızlık mıdır" oldu. Şafak bu soruyu "Yazmak yalnızlıktır, evet.... ama bence okumak çoğalmaktır" yanıtını verdi.

"HER KİTAP SONRASI BOŞLUĞA DÜŞÜYORUM"

Elif Şafak, yazı yazma süreçleriyle ilgili gelen sorulara ise "Her kitap "görsel" başlıyor.Yazmak sezgisel bir serüven,yazdığım romanın nasıl biteceğini kendim de bilmiyorum", "Hiç yazamadığım oldu elbette, Siyah Süt kitabında anlattım o süreci,depresyonu &kendimle dalga geçtim bol bol" şeklinde yanıtladı. Şafak bir takipçisinden gelen "Çok severek okuduğum roman bitince üzülüyorum, Siz bir romanı yazıp bitirince fiziksel ve ruhsal yorgunluğunuz oluyor mu" sorusuna küçük bir itirafla yanıt verdi:

"Aynen katılıyorum,roman bitince sevdiğim karakterlerden ayrılmak zor, ben her kitap sonrası boşluğa düşüyorum"

KADINA KARŞI ŞİDDETİ LANETLEDİ

Şafak, kendisine hem İngilizce hem de Türkçe olarak gelen kadına karşı şiddet sorularını da yanıtladı. "Türkiye'de kadına yönelik şiddetin artmasından, ataerkil zihniyet kalıplarından büyük endişe duyuyorum" diyen Şafak, İngilizce olarak gelen"Türk kadınlarında nasıl bir değişim görmek istersiniz" sorusuna "Türkiye'de şiddet, çocuk gelin, maço kültür ve homofobiye karşı konuşan daha fazla kadın görmek isterim" yanıtını verdi. Şafak, 1 saatten biraz fazla süren sohbetine "Sorularınıza gönülden teşekkürler, yeniden buluşmak üzere" diyerek son verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close